COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Capitala, împînzită din nou de gherete. Cum sfidează legea agenții economici

Capitala, împînzită din nou de gherete. Cum sfidează legea agenții economici

Contrar promisiunilor autorităților, numărul gheretelor din capitală este în continuă creștere.

Tot mai multe, mai ales cele care vînd țigări, apar în preajma instituțiilor medicale și a școlilor, deși acest lucru este interzis prin lege, scrie tv8.md. De exemplu, o gheretă nou-nouță a apărut peste noapte în sectorul Buiucani, unde agentul economic a renovat stația de așteptare.

Pretorul sectorului Buiucani a scris, pe o rețea de socializare că ghereta va fi evacuată. Contactat de TV8, Vadim Brînzaniuc a anunțat că a semnat și o hotărîre de urgență pentru ca țigările să fie scoase din vînzare.


Legea care interzice vînzarea produselor de tutungerie mai aproape de 200 de metri de la școli și spitale a intrat în vigoare de la începutul anului curent.

Distanța este calculată print-o linie dreaptă care începe de la chioșc și continuă pînă la cel mai apropiat punct al terenului aferent instituției.

Potrivit legii, amenda maximă este de 20 de mii de lei. Un activist civic a scris că doar în sectorul Buiucani au fost amendați pînă acum 39 de proprietari de gherete, în sumă totală de peste 680 de mii de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load