Capcelea îi răspunde Silviei Radu: Nu cred că e cazul să fiu demis

Capcelea îi răspunde Silviei Radu: Nu cred că e cazul să fiu demis

Şeful Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, a declarat astăzi, după şedinţa serviciilor Primăriei Chişinău, că nu crede că e cazul să fie demis, notează Noi.md.


Potrivit lui, toate autobuzele care asigură transportul public de pasageri au termenul de exploatare expirat şi că fiecare dintre acestea au parcurs deja peste 1 milion şi jumătate de kilometri, iar faptul că în prezent întreprinderea are 124 de autobuze cu termenul de exploatare expirat, iar că din 2006 nu a fost cumpărat niciun autobuz nou, de vină este Consiliul municipal, care, de ani buni, nu a alocat niciun leu pentru investiții capitale.


El a spus acest lucru după ce primarul general interimar, Silvia Radu, i-a cerut să demisioneze după incidentul de săptămîna trecută, cînd podeaua unui autobuz era cît pe ce să cadă în timp ce autovehiculul transporta pasageri pe ruta 46.


„Autobuzul a ieşit dimineaţa în stare bună din parc. La a treia cursă, din cauza uzurii caroseriei şi a vîrstei unităţii de transport, din cauză că are peste un milion de kilometri parcurşi, dar şi pentru că partea carosabilă este rea, s-a desprins aripa de la podea şi s-a format o gaură în caroserie. Şoferul a luat decizia să aducă călătorii în oraş, apoi s-a retras în parc şi staţionează în aşteptarea reparaţiei”, a explicat Capcelea.


Fiind întrebat de jurnalişti dacă va demisiona, Iacob Capcelea a declarat că încă nu a luat o decizie și că nu crede că este vinovat de toate problemele întreprinderii.


La rîndul său, Silvia Radu a specificat că Iacob Capcelea are la dispoziție doar o zi pentru a-și depunde cererea de demisie.


„Eu consider că Capcelea a fost în fruntea întreprinderii 12 ani și pe parcursul acestor ani a demonstrat că este incapabil să gestioneze această înreprindere. Am avut un parc format din 300 de autobuze și acum avem doar 124, dintre care niciunul nu este funcțional. Atunci cînd i-am cerut să ofere un caiet de sarcini care să fie aprobat de CMC, el nu l-a prezentat. Este o demonstrație a atitudiniii lui față de Parc”, a specificat Silvia Radu.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load