COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Căminele din capitală, pregătite să primească studenții

Căminele din capitală, pregătite să primească studenții

Forfotă în căminele studențești din capitală. Dis-de-dimineață, zeci de tineri au făcut coadă la intrarea într-un campus al Universității Tehnice pentru a-și vedea camera unde vor locui pe parcursul anului.

Deși unii au spus că nu-și pot permite un apartament în chirie, deoarece e prea costisitor, alții s-au arătat convinși că viața studențească e mult mai interesantă anume la cămin.

„Așteptăm să primim căminul. Pentru prima oară? Da! Ești pregătită pentru viața de cămin? DA”.

„Nu te-ai gîndit la o chirie? Nu, deoarece viața aici este mai interesantă. MUSCA Ai adus și lucrurile deja? Nu, dar în curînd le voi aduce”.


MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8

„Trei paturi, două mese și doar un singur dulap. Cam astfel arată o cameră în căminul Universității Tehnice pentru trei persoane”.

„Camera e destul de ok. Este garderobă nouă. Paturi sînt cît de cît mai bune. Vom aduce un alt frigider și cred că vom trăi”.

„Mă uit că tapetele nu trebuie de schimbat. Fereastra tot este nouă. Mă aranjează tot”.

„Cum ți se par condițiile? Normale. De trăit se poate”.

Potrivit administrației, primii sînt cazați studenții din primii ani, apoi le vine rîndul și celor din ultimii ani de studio. Repartizarea locurilor în cămine se face în funcție de facultate, limba vorbită și de vîrstă. Pentru un trai de cinci luni, tinerii vor scoate din buzunar 1735 de lei.

DASCĂL ANGHEL, PREȘEDINTELE BIROULUI SINDICAL LA FACULTATEA ELECTRONICĂ ȘI TELECOMUNICAȚII

„Astăzi cazăm anul 1 și cei care vin complimentar. De mîine cazăm anii mari și masteranzii. Acum avem de cazat în jur de 100 de persoane. Majoritatea stau în camere de trei persoane, anul 1, deoarece este un fel de selecționare. Cine va rămîne la cămin, cine nu… Reparații au fost făcute pe timp de vară. Ceea ce s-a putut.

Emoții mari au avut și părinții studenților din anul I. Deși condițiile nu sînt nici pe departe luxoase în cămine, aceștia spun că nu-și pot permite un apartament în chirie.

„Ne facem griji, ca toate mamele. Sperăm că în colectiv se va educa altfel. Deja nu va mai fi acasă. Se vor educa alte calități la el”.

„Condițiile cum vi se par? Bune. Încă n-am fost în cămin. N-am văzut. MUSCA 00:28-00:31 De ce nu ați luat chirie? Sunt mai scumpe”.

Universitatea Tehnică din Moldova dispune, în total, de 10 cămine care găzduiesc aproximativ 2200 de studenți.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load