TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Camera de Industrie și Comerț a semnat un acord cu Primăria capitalei

Camera de Industrie și Comerț a semnat un acord cu Primăria capitalei

Primăria capitalei și Camera de Comerț și Industrie R.Moldova au semnat astăzi un Acord de colaborare, în vederea promovării și dezvoltării activității de întreprinzător la nivelul municipiului.

Scopul acordului este stabilirea și îmbunătățirea condițiilor economice și juridice pentru funcționarea eficientă a mediului de afaceri. Un alt scop este crearea unui sistem eficient de parteneriat public-privat, în vederea creșterii competitivității și a atracției investiționale a Chișinăului.


Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că actuala administrație a municipiului Chișinău are ca prioritare îmbunătățirea condițiilor pentru atragerea investiţiilor capitală şi crearea a noi locuri de muncă.

,,În Chişinău activează circa 65 % din agenţii economici înregistraţi în Republica Moldova astfel, iniţiativa comună vine să promoveze producătorii autohtoni şi serviciile oferite de aceştia. Un prim pas în colaborarea PMC și CCI, a fost organizarea în acest an a Tîrgului de Crăciun şi a expoziţiei naţionale ,,Fabricat în Moldova". Am gîndit mai multe evenimente comune unde vom promova cultura noastră, dar şi agenţii economici. Aici mă refer la - Zilele Chişinăului în alte capitale ale lumii. În parteneriat ne propunem să organizăm Tîrgul de Paşti, iar în octombrie, curent, intenţionăm să organizăm Forumul Investiţional la Chişinău", a menţionat primarul general.

La rîndul său, Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie, a ținut să remarce că agenda CCI va fi ajustă la agenda locală de business pentru a contribui la creşterea competitivităţii agenţilor economici din Chişinău şi a crea un climat investițional favorabil. Totodată, CCI va organiza instruiri pentru funcționarii din primărie pe domenii de activitate şi va promova învăţămîntul dual în întreprinderile municipale.

Peste 500 de agenţi economici din municipiul Chişinău sînt membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load