COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bolnavii de coronavirus ar putea fi internați la sanatorii

Bolnavii de coronavirus ar putea fi internați la sanatorii

Primăria municipiului Chișinău se află în discuții cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și cu instituțiile medicale municipale și private pentru sporirea măsurilor de intervenție a administrației publice locale în vederea controlului răspîndirii infecției COVID-19. O întrunire în acest scop, prezidată de primarul general, Ion Ceban, cu participarea responsabililor de la OMS, a avut loc astăzi la Primărie.

Edilul capitalei s-a referit la posibilitatea achiziționării de către instituțiile medicale municipale a unor loturi de teste pentru COVID-19, circa 500 de unități, măsură care ar duce la un control mai mare al îmbolnăvirilor, precum și a răspîndirii infecției în rîndul populației.

De asemenea, părțile au discutat despre posibilitatea utilizării instituțiilor sanatoriale de la Vadul lui Vodă pentru izolarea persoanelor infectate cu virusul de tip nou. Urmează ca serviciile de profil să verifice corespunderea unităților menționate pentru primirea cetățenilor din categoria de risc menționată.


La rîndul lor, reprezentanții OMS au ținut să menționeze că Republica Moldova se află în grupul de state unde nu sînt infestări în masă. Cu toate acestea, specialiștii continuă să insiste pe respectarea de către cetățeni a recomandărilor medicilor și de a rămîne izolați, iar în caz de simptome specifice, să se adreseze după ajutor.

În context, managerii centrelor de diagnosticare private au promis achiziționarea a încă 7500 de teste pentru un control mai mare al infecțiilor în capitală.

Părțile au convenit continuarea discuțiilor cu experții de la OMS privind măsurile întreprinse de autoritățile municipale pentru controlul contaminării prin COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load