COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Autoritățile municipale elaborează o strategie în domeniul protecției copilului

Autoritățile municipale elaborează o strategie în domeniul protecției copilului

Autoritățile capitalei au elaborat un draft de documente de politici pe municipiu în domeniul protecției drepturilor copilului - Strategia Municipală pentru Protecția Copilului 2020-2024/2025.

Despre aceasta a comunicat pe pagina sa de socializare primarul general al Chișinăului, Ion Ceban. El a precizat că în viitorul apropiat documentul va fi disponibil pentru consultări publice, transmite Noi.md cu referire laaif.md.

”Îmi pare rău că până acum, municipalitatea nu a elaborat niciun document strategic în acest domeniu dar și altele la fel de prioritare. Până acum ministerele elaborau politici, direcţiile le implementau, iar municipalitatea nu avea nici rolul de elaborare de politici, nici de monitorizare a acestora”, a menționat el.

Potrivit edilului capitalei, o astfel de problemă precum protecția copiilor, are nevoie de o abordare complexă și serioasă.


”Experții UNICEF au atestat mari lacune la acest capitol şi în urma evaluării Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului, au propus o foaie de parcurs.
Un punct din acest document este crearea unei strategii pentru protecţia drepturilor copilului.

Pentru a avea o viziunea mai amplă a situației, au fost analizate informațiile şi datele și din cadrul Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi a Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport”, a spus Ceban.

El a rugat autoritățile municipale să ofere asistență și transparență maximă în acest sens.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load