COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au început lucrările de curățare a rîului Bîc (VIDEO)

Au început lucrările de curățare a rîului Bîc (VIDEO)

Astăzi au început lucrările de curățare a albiei r. Bîc. Astfel, rîul va fi curățat în perimetrul str. Mihai Viteazul – Feredeului, iar lucrările, propriu zise, au început din str. P.Rareș.

În dimineața zilei, la fața locului a fost discutat detaliat planul de intervenție, după care a fost dislocată tehnica și utilajul necesar pentru a începe lucrările propriu-zise.

Costul total al proiectului în sumă de 3.5 milioane de lei este pentru a curăța peste 2 km din albia rîului, bani prevăzuți în bugetul municipal.


Termenul de realizare a lucrărilor este de o lună şi jumătate.

Hotărîrea de curățare a rîului a fost luată de comun cu membrii comisiei, în urma inundațiilor din zonă. În acest context, comisia a analizat situația și a venit cu propuneri concrete pentru a identifica cele mai rezonabile soluții.

Conform unui contract semnat în 2017, lucrările vor fi realizate de antreprenorul general, S.A. „Feraru-S”, care a cîștigat atunci licitația și a mai efectuat lucrări pe porțiunea Mihai Viteazul - Petru Rareș.

Contractul de proiect a fost în valoare de 34 de milioane lei și au fost executate lucrări în sumă de 2 milioane de lei. Astfel, ai fost reamplasate rețelele din albie, iar proiectul a fost sistat din lipsă de bani.

Actualmente, analizăm posibilitatea curăţării rîul Bîc şi pe alte porțiuni, deoarece acesta a ajuns într-o stare deplorabilă, după ce foarte mulți ani nu a fost îngrijit. Mai mult, unul din motivele inundațiilor de pe strada Albișoara, în urma ploilor abundente, este anume faptul că rîul este înnămolit şi plin cu deşeuri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load