COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost date în exploatare scările de Granit din Parcul Valea Morilor (FOTO)

Au fost date în exploatare scările de Granit din Parcul Valea Morilor (FOTO)

Scările de Granit din Parcul Valea Morilor, construite încă în anii 70, a fost inaugurate marți, 17 septembrie, după mai bine de un an de renovări.

Reconstrucția celor 224 de trepte a fost posibilă datorită unui grant de aproape 19 milioane de lei moldovenești, oferit de Consiliul local al Sectorului 1 al municipiului București, România.

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a declarat că au fost restaurate integral atît scările, cît și scuarul dedicat eroilor MAI căzuți la datorie. Pretorul a mai spus că, după reconstrucție, treptele vor rezista sute de ani.

Primarul sectorului 1, municipiul București, Daniel Tudorache, a menționat că, acum doi ani, a venit pentru prima dată la Chișinău și atunci și-a dorit să demonstreze că cei din București, cei din România, îi sprijină pe frații lor din Chișinău. „Este un proiect de bune practici pentru dumneavoastră și pentru noi, dar mai ales pentru primarii din România, care am înțeles că ușor, ușor o să vină să investească în Chișinău și sper că și în alte primării din Republica Moldova. Acesta este scopul nostru – să dăm o mînă de ajutor”, a spus Daniel Tudorache.

Prezent la eveniment, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că acest eveniment va rămîne cu siguranță în istoria orașului Chișinău, iar acest edificiu va rezona pozitiv și pentru generațiile viitoare. „Această perlă, după cum a fost numită, sînt convins că se adaugă de-o manieră fericită în coroana succeselor pe care România le-a realizat în Republica Moldova. Și aceasta pentru că pentru dumneavoastră, locuitorii orașului Chișinău, acest edificiu se adaugă Sălii cu Orgă sau Muzeului Național de Artă sau diverselor proiecte și programe culturale derulate an de an cu deosebit de multă generozitate”, a notat ambasadorul.

Contribuția municipalității Chișinău la proiect a fost de 3,5 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load