COVID-19 în MOLDOVA

Astăzi în nordul țării ar putea fi aplicat material antiderapant

Astăzi în nordul țării ar putea fi aplicat material antiderapant

Primele intervenții cu material antiderapant ar putea să aibă loc în această seară, în nordul țării.

Drumarii și angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sînt gata să intervină, iar în caz de necesitate va fi convocată celula de criză. Informațiile au fost prezentate la ședința Comisiei pentru situații excepționale, organizată la Guvern, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

Ministrul economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat că materiale antiderapante sînt stocate în volum de 70% din necesar. Cantitățile vor fi suplimentate la începutul anului viitor. Pentru că toamna aceasta a fost mai blîndă, pînă acum nu s-a împrăștiat material antiderapant.

Șeful IGSU, Mihail Harabagiu, a menționat că situația este sub control. Tehnica și echipamentul de intervenție a fost verificat. Ca urmare a unei ședințe cu autoritățile responsabile, s-a convenit să fie emise recomandări pentru autoritățile publice locale de convocare a comisiilor pentru situații excepționale la nivel local pentru a evalua capacitățile pe care le au.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a menționat că a fost convocată o ședință cu șefii direcțiilor raionale, dar și cu șefii instituțiilor de învățămînt tehnic. S-a discutat despre asigurarea agentului termic, alimentația copiilor, transportarea elevilor la școală în timpul iernii. Neajunsuri s-au constatat în cîteva gimnazii, dar situația este monitorizată.

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în toate instituțiile medicale și sociale este conectat agentul termic. În caz de situații excepționale, instituțiile dispun de generatoare de curent electric. Totodată, există un stoc rezonabil de medicamente și consumabile, precum și produse alimentare.

Premierul Ion Chicu a solicitat conducătorilor să se asigure de pregătirea instituțiilor pentru iarnă. „Colegi, vă atenționez, copiii nu trebuie să fie puși în situația în care să facă acte de eroism mergînd la grădiniță sau la școală pe timp de iarnă. Rog ca procesul de studii să fie foarte bine organizat”, a cerut Ion Chicu. „Ministerul Economiei să asigure livrarea gazelor naturale pe tot teritoriul Republicii Moldova, iar Ministerul Afacerilor Interne și cel al Apărării să poată interveni în cazul situațiilor de urgență”, a mai solicitat premierul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load