Artiști din 9 țări participă la Festivalul Internațional Jazz’n Chișinău

Artiști din 9 țări participă la Festivalul Internațional Jazz’n Chișinău

Formații și artiști din R. Moldova, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Rusia, SUA și Ucraina vor participă la Jazz’n Chișinău International Festival, aflat la a VII-a ediție, care se va desfășura în perioada 16-18 aprilie la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, informează MOLDPRES.


Conform tradiției, Jazz’n Chisinau International Festival își va extinde aria de concerte în afara capitalei și va ajunge în acest an la Soroca, Taraclia și Tiraspol, pentru a familiariza spectatorii din Republica Moldova cu tradițiile, cultura și diversitatea muzicii jazz internaționale și autohtone.


Potrivit directorului festivalului, Valeriu Culea, organizatorul evenimentului, scopul acestuia este de a cultiva un curent nou în jazz-ul din R. Moldova și de a diversifica jazz-ul local. Totodată, unul din obiectivele principale al acestui festival este de a susține instrumentiști și vocaliști de la noi, care ulterior sînt implicați în colaborări cu artiști de peste hotare.


Pe 16 aprilie, în prima zi a festivalului, pe scena Filarmonicii Naționale vor evolua ”Dominik Wania Trio”  din Polonia (Dominik Wania (pian), Maksymilian Mucha (bass) și Dawid Fortuna  - drums) și ”Paul Heller Quartet” din Germania cu instrumentiștii Paul Heller (saxofon), Martin Sasse (pian), Caris Hermes (bass) și Niklas Walter (drums).


Pe 17 aprilie, pe scenă se vor produce formațiile ”Tandem Project” din Italia și ”Daria Chernakova Trio” (Rusia/Brazilia). Din componența primei trupe fac parte Frabrizio Bosso (trompetă), Julian Oliver (pian) și Julian Oliver Mozzarello (pian), iar din cea de-a doua - Daria Chernakova (contrabas), Alexei Ivannikov (pian) și Amoy Ribas (drums, Brazilia).


În cea de-a treia zi a festivalului vor evolua mai mulți artiști, atît din Moldova, cît și de peste hotare: ”Julinoza Project” (Ucraina),  Juli Zaporozhets, Igor Chebotarev , ”Jazz’n Chișinău”, ”Adventure Project”, Valeriu Culea (R. Moldova)  Jonathan Pinson (drums, SUA),  cîntăreața Violeta Grecu (Italia/R. Moldova),  Ion Vîrlan  (bass, Polonia/România), Irina Slobodeaniuc, Mihai Vier și Fresh Sly (R. Moldova).


Biletele pot fi procurate online pe site-ul Iticket.md și la casa Filarmonicii Naționale. Prețul unui bilet  variază între 50 și 100 de lei. 


Prima ediție a Jazz'n Chișinău International Festival a avut loc în 2013.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load