Aprinde o lumînare în memoria tinerilor care au avut de suferit pe 7 aprilie 2009

Aprinde o lumînare în memoria tinerilor care au avut de suferit pe 7 aprilie 2009

Astăzi, 7 aprilie, ora 13:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi organizată o acțiune de comemorare a victimelor care au avut de suferit în urma violențelor de acum 10 ani.

Cei care se vor aduna în centrul capitalei vor ține un moment de reculegere în semn de memorie față de tinerii decedați din cauza maltratărilor din 7 aprilie 2009. După, la ora 14:00, vor fi depuse flori la mormîntul lui Valeriu Boboc.

Totodată, la ora 19:00, în PMAN, va avea loc un eveniment în cadrul cărui se va aprinde o lumînare în memoria tinerilor care și-au manifestat voința pentru democraţie şi libertate.

Reamintim că astăzi se împlinesc 10 ani de la protestele din Chișinău. Atunci, Capitala Moldovei a devenit arena unor violențe fără precedent, a devastării unor edificii importante în stat, dar și a unor încălcări grave ale drepturilor și libertăților omului: dreptul la siguranța persoanei, la integritatea fizică și psihică, libertatea de întrunire, dreptul la libertatea opiniei și exprimării. Sute de tineri au fost reținuți și supuși unor rele tratamente.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load