Apă-Canal va cere tarif distinct în contextul contractelor individuale

Apă-Canal va cere tarif distinct în contextul contractelor individuale

Administrația SA „Apă-Canal Chişinău” va înainta Agenţiei Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind aprobarea tarifului distinct, în condițiile în care Parlamentul a votat în lectură finală o lege care obligă toți furnizorii de apă să încheie contracte individuale cu consumatorii, transmite IPN. 


Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, ultima modificare operată în lege prin votul deputaților nu face posibilă în acest moment încheierea contractelor individuale cu consumatorii din blocurile de locuit. Încheierea contractelor individuale va fi oportună după aprobarea tarifului distinct, după reparația rețelelor interioare, din contul locatarilor, dar și după transmiterea rețelelor de către gestionar operatorului.

Potrivit modificărilor votate joi, 22 februarie, de deputați, contractele individuale se vor semna la solicitarea uneia dintre părți, în termen de 30 de zile din momentul depunerii solicitării. În nota informativă a proiectului se spune că actualmente serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare sînt prestate în baza unor contracte încheiate cu toți proprietarii apartamentelor din bloc, iar volumul de apă consumator de unii locatari și neachitat de către aceștia este pus pe seama proprietarilor care îşi onorează plățile, astfel fiindu-le încălcate drepturile.

Alte două inițiative legislative în domeniul alimentării cu apă și canalizare urmează să fie comasate și vor reglementa implementarea noilor prevederi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load