COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Apă Canal Chișinău: Nu există niciun risc de întrerupere a furnizării apei în capitală

Apă Canal Chișinău: Nu există niciun risc de întrerupere a furnizării apei în capitală

Nivelul apei din rîul Nistru este în scădere, iar acum nu există riscul suspendării inundării a stației de pompare a apei potabile pentru Chișinău. Despre aceasta a anunțat șeful Apă Canal, Anatol Lichii.

„În momentul de față, nivelul Nistrului este de 16,2 metri, este în scădere și nu există riscul suspendării alimentării cu apă în municipiul Chișinău. Toate sistemele funcționează bine, situația este sub control”, a spus acesta.

Reamintim sîmbăta trecută, primarul general al Capitalei, Ion Cheban, a organizat o ședință a Comisiei pentru Situații de Urgență, care a discutat problema creșterii nivelului de apă în rîul Nistru, care a dus la inundarea plajei din Vadul lui Vodă.


În timpul întîlnirii, riscurile au fost analizate și au fost propuse soluții pentru acțiune. De asemenea, un grup de experți au inspectat zona de risc și starea stației de pompare a apei de pe rîul Nistru, care asigură locuitorilor din Chișinău apă potabilă.

Șeful Capitalei a menționat că municipalitatea monitorizează constant situația pentru a răspunde rapid, dacă este necesar.

„În aceste condiții, asigurarea capitalei cu apă potabilă este o sarcină importantă pentru noi, deoarece pompele se află la 21 m sub nivelul Nistrului, astfel, era riscul ca motoarele să fie inundate. Acum, situația este sub control, însă 3 pompe de rezervă și o centrală de rezervă au fost pregătite. În același timp, Apă Canal Chișinău a făcut deja rezerve de apă”, a spus primarul.

De remarcat faptul că situația din zona plajei este controlată de Inspectorul General pentru Situații de Urgență, care au organizat un baraj de 1 km. Situația este, de asemenea, monitorizată constant de autoritățile publice locale și de poliția municipiului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load