Un antreprenor construiește un bloc într-o groapă cu apă

Un antreprenor construiește un bloc într-o groapă cu apă

În sectorul Buiucani din Chișinău, pe strada Calea Ieşilor, un antreprenor astupă cu pietriş o groapă de fundaţie plină cu ape freatice.


Fotografiile publicate de martori oculari în rețelele de socializare arată că aproape întreaga suprafață a şantierului este acoperită cu moloz, în ciuda acestui fapt apa continuă să străbată la suprafață, scrie actualitati.md


În comentariile la fotografie, un martor ocular a scris: "În Chișinău, se construieşte o casă pe apă! Pe strada Calea Ieşilor (lîngă teleferic), la 20 de metri de un bloc de locuit, a fost lansat un nou şantier. Constructorii au săpat o groapă de fundaţie și au deteriorat sistemul de ape freatice, ca urmare, apa a început să se acumuleze – este foarte multă apă! În apropiere există deja un complex rezidențial, care a fost construit și el pe apă, dar are un sistem de evacuare a apei prin drenaj. Potrivit constructorilor, în această zonă sub pămînt există o acumulare de apă, care nu ar trebui atinsă pentru că există riscul de slăbire a solului”.


Potrivit postării, camioanele aduc zilnic pietriş cu care umplu lacul format, fără a efectua careva lucrări de evacuare a apei.


„Ei doar încearcă să astupe groapa cu moloz, în speranța că nivelul apei va scădea, dar din ce în ce mai mult apă apare pe pereții laterali ai fundaţiei”, a scris martorul ocular.


Conducătorul fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal, Dinari Cojocaru, a remarcat că Consiliul Municipal era dispus să coopereze cu agentul economic pentru a păstra şi acest teren, dar şi volumul de lucrări pentru agent.


„Agentul economic refuză să schimbe acest teren pe un altul, unde nu va exista nici un disconfort pentru locuitori și nu vor exista astfel de probleme”, a spus Cojocaru.


Potrivit lui, din cauza încălcărilor în construcții și plîngerilor locuitorilor din casele învecinate, Consiliul Municipal va trebui să întreprindă alte măsuri.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load