Antiderapantul lichid, a început să fie împrăștiat în Chișinău

Antiderapantul lichid, a început să fie împrăștiat în Chișinău

Pe lîngă nisip şi sare, muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) prelucrează trotuarele şi căile de acces în curțile de bloc cu material antiderapant lichid, relatează Noi.md.

Deocamdată, nu se reușește să se intervină peste tot cu antiderapant lichid, întrucît nu există tehnică corespunzătoare. Specialiștii de la DGLCA au fost nevoiți să o adapteze pe cea din dotare.

Șeful interimar al Direcției, Petru Gontea, a declarat pentru IPN că materialul antiderapant lichid se consideră unul ecologic, care, după topirea zăpezii, nu lasă în urma sa murdărie, cum se întîmplă în cazul nisipului. Însă şi în cazul antiderapantului lichid este necesar să se intervină imediat ce zăpada se așterne. Dacă este bătătorită de trecători, efectul nu mai este cel scontat.

Antiderapantul lichid este aplicat cu utilajele Hako, dar şi cu alte autospeciale, care au fost ajutate tehnic, însă acestea nu sînt suficiente. În paralel, pe trotuare şi în curți se pune sare şi nisip. Petru Gontea a menţionat că pentru următorul sezon rece urmează să fie procurată o cantitate mai mare de antiderapant ecologic.

Șeful DGLCA susține că în decurs de trei-patru ani există probabilitatea ca municipalitatea să treacă practic în întregime la material antiderapant lichid. Totuși, nu se va renunța la sare şi nisip în cazul zonelor inaccesibile pentru tehnică, acolo intervenindu-se manual.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load