COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Angajații întreprinderilor ar putea fi transportați în mod gradual spre locul de muncă

Angajații întreprinderilor ar putea fi transportați în mod gradual spre locul de muncă

Angajații întreprinderilor ar putea fi transportați în mod gradual spre locul de muncă.

Pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii a avut loc o ședință online cu reprezentanții asociațiilor de business, ai Agenției Proprietăți Publice, Primăriei Municipului Chișinău, Regiei Transport Public pentru a identifica soluții de fluidizare a fluxului de călători în transport la orele de vîrf.

Potrivit autorităților, în condițiile în care majoritatea pasagerilor sînt angajații întreprinderilor mari din capitală, agenții economici care nu asigură transportarea organizată a muncitorilor la întreprinderi, vor examina posibilitatea corelării programului de lucru cu ale întreprinderilor din vecinătate. În acest fel, muncitorii vor circula la ore diferite și nu vor aglomera transportul public.


„Regia Transport Public a municipiului Chișinău, de comun cu Agenția Proprietății Publice vor face o analiză a numărului de angajați și vor propune soluții în funcție de necesitățile identificate. Este vital să protejăm muncitorii, astfel încît, trebuie să stabilim un mecanism de transportare graduală a angajaților la întreprinderile mari din fiecare sector al capitalei, asigurînd totodată și activitatea neîntreruptă a acestora", a declarat ministrul Economiei.

Amintim că în urma unei decizii a Comisiei Situații Excepționale, angajații din sectorul bugetar vor sta acasă în perioada 7 - 17 aprilie. Totuși, unii muncitori ai întreprinderilor mari sînt nevoiți să iasă la locul de muncă pentru a nu întrerupe procesul de producere.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load