COVID-19 în MOLDOVA

Angajații de la Autosalubritate ar putea protesta împotriva demiterii lui Axentiev

Angajații de la Autosalubritate ar putea protesta împotriva demiterii lui Axentiev

Angajații Regiei Autosalubritate ar putea organiza proteste împotriva deciziei autorităților municipale de a-l suspenda din funcție pe șeful instituției, Eugeniu Axentiev. Declarații în acest sens au fost făcute de primarul, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Ceban a precizat că un dosar cu informații despre activitatea funcționarului suspendat, urmează să fie remis spre Centrul Național Anticorupție, scrie agora.md

„Interimatul va fi asigurat de Dumitru Vulpe, adjunctul de la Regia Autosalubritate. Mîine voi veni cu toate argumentele la CMC. Să nu creadă nimeni că există funcții pe viață și pot face orice fără a răspunde. Greșiți amarnic. Am primit semnale că s-ar putea organiza proteste din partea angajaților, dar noi vom prezenta toate informațiile despre Axentiev și activitatea sa la CNA. Am înțeles că cineva a încercat să scoată peste noapte evidența contabilă de la întreprindere”, a declarat primarul.

Directorul Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, a fost suspendat din funcție pe 7 august. Măsura este aplicată pe perioada desfășurării anchetei de către grupul de lucru instituit să verifice corectitudinea gestionării patrimoniului.

De cealaltă parte, Eugeniu Axentiev a declarat pentru AGORA că Ion Ceban ar fi cerut îngrădirea accesului său la muncă fără decizia CMC. „Mi s-a solicitat ștampila întreprinderii”, a adăugat Axentiev.

Amintim că inițiativa primarului capitalei de a-l demite pe șeful de la Autosalubritate vine după ce la gunoiștea de la Țînțăreni a izbucnit un incendiu.

Ulterior, Ceban a făcut referire la mai multe rapoarte interne de la SPIA și de la IGSU, despre cele întîmplate la Poligonul de deșeuri.

Edilul a solicitat ca propunerea de demitere a lui Eugeniu Axentiev să fie inclusă pe ordinea de zi a CMC.

Totodată, primarul capitalei susține că șeful de la întreprinderea municipală Regia Autosalubritate a început să strîngă semnături de susținere ca să nu fie demis din funcție.

De cealaltă parte, contactat de AGORA, Axentiev a declarat că „în mod categoric nu a făcut acest lucru” și califică declarațiile primarului general drept nefondate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load