Un american din Moldova învață limba rusă ca să devină primul om pe Marte

Un american din Moldova învață limba rusă ca să devină primul om pe Marte

Despre aceasta a povestit o jurnalistă de la ziarul The Whit a Universității Rowan (Glassborough, New Jersey, SUA) Adelaide Ahterberg, care a vizitat recent țara noastră.


Pe lîngă vizitarea beciurilor de la Cricova și a altor atracții turistice, unul dintre obiectivele sale a fost să se întîlnească cu Matt, tînărul cu care a studiat și care locuiește în prezent într-o familie gazdă la Chișinău în primul an după absolvirea universității, după programul finanțat integral de guvernul SUA „Inițiativa lingvistică a securității naționale pentru tineret” (sau NSLI-Y), pentru a învăța limba rusă, transmite mybusiness.md cu referire la thewhitonline.com


„Matt și cu mine sîntem prieteni încă din școală”, scrie Adelaide Achterberg, „iar în al doilea an de studii, el a decis că obiectivul său în viață este să devină primul om de pe Marte. Pentru realizarea acestuia, în primul rînd, el a obținut permis de pilot, iar deja anul trecut m-a luat cu un un avion mic de la colegiul meu, care se află la două ore de orașul natal și m-a condus acasă”.


Matt are nevoie să vorbească fluent limba rusă pentru a obține un loc de muncă în calitate de traducător pentru BBC SUA - primul pas spre visul său grandios de a deveni astronaut, lucru care, fără îndoială, îi va reuși cîndva, scrie jurnalista.


Între timp, băiatul i-a arătat o altă atracție a capitalei Moldovei - observatorul distrus (pe bulevardul Ștefan cel Mare, unde în altă parte?). Iar fata a plecat în America cu fotografii de neuitat de acolo.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load