COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un american din Moldova învață limba rusă ca să devină primul om pe Marte

Un american din Moldova învață limba rusă ca să devină primul om pe Marte

Despre aceasta a povestit o jurnalistă de la ziarul The Whit a Universității Rowan (Glassborough, New Jersey, SUA) Adelaide Ahterberg, care a vizitat recent țara noastră.

Pe lîngă vizitarea beciurilor de la Cricova și a altor atracții turistice, unul dintre obiectivele sale a fost să se întîlnească cu Matt, tînărul cu care a studiat și care locuiește în prezent într-o familie gazdă la Chișinău în primul an după absolvirea universității, după programul finanțat integral de guvernul SUA „Inițiativa lingvistică a securității naționale pentru tineret” (sau NSLI-Y), pentru a învăța limba rusă, transmite mybusiness.md cu referire la thewhitonline.com

„Matt și cu mine sîntem prieteni încă din școală”, scrie Adelaide Achterberg, „iar în al doilea an de studii, el a decis că obiectivul său în viață este să devină primul om de pe Marte. Pentru realizarea acestuia, în primul rînd, el a obținut permis de pilot, iar deja anul trecut m-a luat cu un un avion mic de la colegiul meu, care se află la două ore de orașul natal și m-a condus acasă”.


Matt are nevoie să vorbească fluent limba rusă pentru a obține un loc de muncă în calitate de traducător pentru BBC SUA - primul pas spre visul său grandios de a deveni astronaut, lucru care, fără îndoială, îi va reuși cîndva, scrie jurnalista.

Între timp, băiatul i-a arătat o altă atracție a capitalei Moldovei - observatorul distrus (pe bulevardul Ștefan cel Mare, unde în altă parte?). Iar fata a plecat în America cu fotografii de neuitat de acolo.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load