TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Amenajarea scuarului G. Coșbuc din capitală, finalizată (FOTO)

Amenajarea scuarului G. Coșbuc din capitală, finalizată (FOTO)

Lucrările de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc, sectorul Rîșcani al capitalei au fost finalizate, astfel că locuitorii din preajmă, precum și alți cetățeni ai municipiului dispun de un spațiu public nou pentru recreere, anunță Primăria municipiului Chişinău.


Reabilitarea scuarului a inclus reconstrucția aleilor pietonale și renovarea spațiilor verzi, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete și au fost montate cișmele.


Concepția de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regîndirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, parte a Acordului trilateral între orașele Mannheim – Chișinău – Cernăuți.


Proiectul de execuție a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie 2018.


Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load