COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Actele în construcție vor putea fi obținute online

Actele în construcție vor putea fi obținute online

Transparență prin digitalizare. Recepționarea cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție, precum certificate de urbanism pentru proiectare, certificate de urbanism informative, autorizații de construire/desființare, precum și autorizații de schimbare a destinației, se desfășoară în regim online, prin intermediul platformei SIA GEAP.

Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina s-a de Facebook.

Acesta precizează că prin digitalizarea serviciilor, va crește transparența în insituțiile municipale.

De asemenea, recepționarea cererilor se face și pe suport de hîrtie, prin intermediul Centrului de Informare și Documentare a Cetățenilor din incinta Primăriei Chişinău.


„Mult timp am insistat ca acest proces să fie digitalizat și în sfîrșit am reușit, pentru a combate actele de corupție prin excluderea factorului uman. Solicitanții sînt informați despre procedura de depunere și examinare a cererilor pentru obținerea actelor permisive în construcție și li se oferă, în mod gratuit, modelul tipizat de cerere”, a punctat edilul.

Primarul mai spune că confidențialitatea informațiilor cu caracter personal ale persoanelor fizice solicitante va fi asigurată.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load