Accidentul de la Buiucani: În Porsche se afla și a treia persoană

Accidentul de la Buiucani: În Porsche se afla și a treia persoană

Un bărbat a decedat, iar alte 27 de persoane au ajuns la spital, în urma accidentului de la Buiucani, care a avut loc acum o săptămînă, 30 septembrie, pe strada Alba Iulia în intersecție cu Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei.


În cadrul emisiunii „Vorbește Moldova” de la Prime TV s-a dezvăluit că, de fapt, cu cîteva momente înainte de producerea impactului dintre troleibuz și automobil, în Porsche se mai afla o persoană, nu doar șoferița și bărbatul decedat.


În cadrul emisiunii, unul dintre pasageri care se afla în troleibuz, spune că în urma impactului acesta s-a trezit în afara unității de transport. Bărbatul a primit mai multe traumatisme în regiunea feței și capului.


„În timp ce ne apropiam de stația de oprire, am venit lîngă ușa din spate, că urmam să ies, și la un moment dat ne-a lovit. Nu țin minte nimic, deja m-am trezit în afară, între troleibuz și Porsche. Am ieșit tot cu ușă din troleibuz în urma loviturii. În apropiere era o farmacie, doamnele ne acordau primul ajutor”, a declarat unul dintre pasagerii troleibuzului.


Totodată, medicul din cadrul Departamentului de urgență a Institutului de Medicină Urgentă, Vasile Șovgur, a declarat că în starea cea mai gravă rămîne a fi șoferița care a provocat accidentul.


„De la ora 14:15 min am primit primul apel și mi s-a spus numărul de victime. A fost declanșat cod roșu în instituția medicală și a fost mobilizat tot personalul. Prima a venit pacienta cea mai gravă, iar în 10-15 min a fost transportată în sala de operație. Veneau pacienți cu diferite traumatisme, de gravitate medie. Doar o doamnă este în stare mai gravă. 9 pacienți, inclusiv femeia, sînt spitalizați la moment. Ceilalți cu ușor dinamică pozitivă. Oamenii cînd veneau erau în stare de șoc și nu știau ce se întîmplă. Șoferița rămîne în stare extrem de gravă, a suferit numeroase traumatisme. Pronosticul e rezervat”, a declarat medicul.


Taxatorul troleibuzului spune că nu a observat mașina, doar bubuitura ce s-a auzit în urma loviturii violente.


„Eram în mojlocul troleibuzului. Nu am observat mașina, doar bubuitura. Cînd ne-am trezit eram jos, amestecați toți. Chiar dacă nu mă simțeam bine, dar ajutam victimele. Erau mulți studenți, veneam copii de la școală”, povestește bărbatul.


Avocatul șoferiței, Vladimir Covali, a menționat că în cazul în care se va desfășura urmărirea penală, este gata să-i apere interesele în continuare.


„Svetlana Ungureanu cînd nu consuma alcool era o ființă foarte blajină, bună, gata să acorde ajutor oricărei persoane. Din cîte cunosc, ea a făcut parte dintr-o organizație de caritate. Eu pe ea o cunosc din vara anului 2018. Eu am vizitat-o de 2-3 ori la Rusca, ea înțelegea că are probleme lăuntrice și mi-a garantat că nu va mai consuma și își va vinde Porsche-ul”, a comentat avocatul șoferiței, Vladimir Covali.


De menționat că în Porsche se afla și a treia persoană, care a reușit să iasă la cîteva minute înainte impact. Este vorba despre sora bărbatului decedat, care venise la Chișinău împreună cu copilul.


„Eu în ziua ceea am făcut cunoștință cu ea. Dînsa conducea cu viteză mare și am rugat-o să încetinească, după care ea a mers mai încet. Nu-mi plăcea cum conducea și i-am zis fratelui de asta, iar el mi-a răspuns să nu mă tem că așa ea conduce”, povestește sora bărbatului decedat pentru emisunea „Vorbește Moldova”.


Un prieten de al bărbatului a declarat că ce doi se cunoșteau de aproximativ 3 săptămîni și aveau o relație amoroasă.


„El mi-a povestit că au făcut cunoștință la o alimentară. Ea era cu o sticlă de coniac în mînă și l-a invitat să bea. Au consumat după care au plecat la ea. Au avut și relații. Ei se știau de circa 3 săptămîni. În ziua accidentului pare-mi-se a fost a doua întîlnire dintre ei”, a spus unul dintre prietenii bărbatului decedat.


Reamintim căcă unul dintre cele mai grave accidente s-a produs luni, 30 septembrie, unde șoferița unui Porsche, fiind băută la volan, s-a izbit violent într-un troleibuz de pe linia 21, în urma căruia peste 20 de persoane au fost traumatizate, iar un bărbat a decedat.


Sergiu Chiba este bărbatul care se afla împreună cu Svetlana Ungureanu în Porsche-ul ce a fost implicat în tragicul accident de la Buiucani, care în urma impactului a decedat la fața locului.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load