A fost semnat un memorandum de colaborare între MAI şi Primăria Chişinău

A fost semnat un memorandum de colaborare între MAI şi Primăria Chişinău

Ministerul Afacerilor Interne şi Primăria Chişinău au semnat un memorandum de colaborare. Documentul a fost semnat joi de către ministrul Andrei Năstase şi primarul interimar Adrian Talmaci.

Năstase a declarat jurnaliştilor că Ministerul de Interne și Primăria „vor putea rezolva cu succes problemele orașului, iar documentul va deveni baza interacțiunii dintre administrația capitalei și conducerea instituţiei de aplicare a legii”.

„Este vorba de lupta cu criminalitatea în Chișinău, combaterea elementelor antisociale din viața capitalei. Avem în vedere consumul de alcool în locuri publice, vandalismul cu pagube aduse proprietății publice, comerțul ilegal”, a declarat ministrul, care intenționează să candideze din nou pentru funcţia de primar al Chișinăului.

El a spus că una dintre prioritățile activităţii sale este de a soluţiona împreună cu autoritățile orașului problema ambuteiajelor. 

„S-a făcut cîte ceva în această direcție. În paralel, structurile MAI lucrează la asigurarea siguranței pasagerilor în transportul public. Ne vom ocupa şi de construcţiile ilegale din Chișinău. Soluționarea complexă a acestor probleme va transforma în sfîrșit capitala într-un oraș al secolului XXI în care să fie confortabil să trăieşti”, a declarat președintele Partidului Platforma DA.

El a respins informaţiile vehiculate în presă precum că, dacă va deveni primar al Chișinăului, Ministerul Afacerilor Interne va reveni Partidului Socialiștilor.

„În spațiul public, au apărut tot felul de zvonuri pe această temă. Că cică Voicu (ministrul Apărării din partea PSRM – „I.”) va veni la conducerea MAI. Să-şi facă treaba acolo, la Ministerul Apărării. Zvonurile vehiculate sînt minciuni sfruntate. MAI nu va trece la PSRM. Blocul ACUM nu va susține nu va susține un candidat al PSRM. Suntem diferiți, iar faptul că, din anumite considerente, am ajuns să facem o majoritate cu PSRM nu înseamnă că vom avea și candidați comuni”, a spus Năstase.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load