A fost elaborat un plan pentru securizarea participanților la trafic

A fost elaborat un plan pentru securizarea participanților la trafic

Mai multe treceri de pietoni din capitală vor fi securizate şi iluminate, iar în apropierea instituţiilor de învăţămînt ar putea fi instalate treceri pietonale cu denivelări.


Acţiunile sînt incluse într-un plan pentru securizarea participanților la trafic, prezentat astăzi în cadrul şedinţei primăriei Chişinău, comunică MOLDPRES.


Potrivit conducerii primăriei Chişinău, în următoarea perioadă, pe anumite segmente de treceri pietonale din capitală, marcajul rutier va fi aplicat din material termoplast de culoare alb-roșie, în special în vecinătatea instituțiilor de învățămînt. De asemenea, unele segmente de treceri pietonale vor fi amenajate sub formă de denivelări artificiale pe toată lățimea drumului, iar iluminatul public în acest perimetru va fi suplimentat. Printre acţiunile prevăzute de municipalitate sînt şi instalarea şi schimbarea unor indicatoare rutiere.


Primăria capitalei va demara lucrările de modernizare a trecerilor pietonale în primăvara anului curent.


Conform planului, pentru amenajarea unei treceri de pietoni denivelate cu material termoplast, pe un drum cu patru benzi, vor fi cheltuiţi circa 50 mii de lei. Pentru iluminarea unei treceri de pietoni Primăria va plăti mai mult de 10 mii de lei, iar costul unui metru pătrat de marcaj alb-roşu este de 500 de lei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load