COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost descoperită o altă fraudă de proporții cu facturile la căldură

A fost descoperită o altă fraudă de proporții cu facturile la căldură

Frauda cu facturile evident prea scumpe pentru căldura livrată în ianuarie nu a fost singura din activitatea monopolistului în persoana de SA Termoelectrica.

Astfel, un grup de consumatori a scris la redacția agenției OMEGA și a atras atenția asupra faptului că furnizorul de energie termică, care nu este pedepsit, impune achitarea lunară de două ori (!) pentru ultima zi a perioadei de facturare.

Pentru a aduce dovezi cu privire la această concluzie, au fost prezentate „plățile” pentru luna noiembrie - de la 02.11.19 pînă pe 29.11.19; pentru decembrie - între 11.29.19 și 12.27.19; pentru ianuarie - din 12.27.19 pînă la 31.01.20.

"Vă rugăm să atrageți atenția că pentru aceeași zi noi plătim de DOUĂ ori: în noiembrie pentru 29 noiembrie și în decembrie pentru 29 noiembrie. În decembrie pentru 27 decembrie și în ianuarie pentru 27 decembrie", se arată în adresarea consumatorilor care sînt indignați pe bună dreptate că SA Termoelectrica obligă populația să plătească de două ori pentru aceeași zi.


Pentru a înțelege proporția jafului, este destul să ne uităm la statisticile oficiale ale întreprinderii. Conform acestor date, „plățile” lunare sînt achitate de 210 mii de apartamente, 315 case private, 675 organizații bugetare și 577 întreprinderi.

Agenția este gata să acorde dreptul la replică reprezentanților SA Termoelectrica, persoanelor responsabile din cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și intermediarului INFO BON SRL, care emite facturi lunare consumatorilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load