COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost aprobată Strategia pentru protecția drepturilor copiilor. Ce prevede documentul

A fost aprobată Strategia pentru protecția drepturilor copiilor. Ce prevede documentul

Drepturile copiilor şi micșorarea violenței asupra acestora este unul dintre prevederile primordiale ale Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copiilor, ce a fost aprobată în Consiliul Municipal Chișinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, strategia pentru anii 2020-2025 se încadrează în necesitatea concentrării eforturilor, pentru prevenirea și identificarea timpurie a situațiilor de risc pentru copii, dar şi consolidarea capacităților de intervenție și asistență la nivel comunitar, prin dezvoltarea serviciilor sociale pentru copiii aflaţi în situaţii de risc.

„Documentul se înscrie în contextul general de reformare a sistemului de protecție a copilului din Republica Moldova, dar și alinierea acestuia la standardele şi angajamentele europene și internaționale. Proiectul conține o listă de principii de bază: – Nediscriminarea; – Toleranță zero față de orice formă de violență asupra copiilor; – Prioritatea numărul unu sînt copiii;- Apărarea interesului superior al copilului; – Oferirea şanselor de participare pentru fiecare copil”, spune Ion Ceban.


Primarul mai spune că acest proiect este unul foarte importat, întrucît, în final, se dorește crearea unui mediu prietenos și incluziv, capabil să asigure, să respecte și să protejeze drepturile fiecărui copil din municipiul Chișinău.

Amintim că 16% din populația totală a municipiului Chișinău o reprezintă copiii, înregistrînd în ultimii 5 ani o ușoară descreștere. Aproximativ 79% din copii locuiesc în orașul Chișinău, iar 21% – în suburbii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load