COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

80 de comercianți, presați să renunțe la spațiile comerciale pe care le arendează

80 de comercianți, presați să renunțe la spațiile comerciale pe care le arendează

Zeci de comercianți, ce închiriază spații comerciale în preajma Gării Auto din centrul capitalei au organizat un flash-mob, prin care au dorit să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Protestatarii au purtat pancarte, pe care scria: „Vrem să mîncăm, Vrem să lucrăm”, „Stop vandalism”.

Marcel Darie, Președintele Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliari, a spus că o companie, Central House, care deține în proprietate spațiile comerciale din preajma Gării Auto Centrale, unde activează peste 80 de comercianți, are toate documentele prin care a obținut în proprietate aceste spații. Mai mult, agentul economic a investit alături de oameni de afaceri din Azerbaidjan, milioane de lei pentru amenajarea spațiilor publice din preajmă, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

“După ce statul a dat în concesiune gările auto din toată țara, concesionarul, Gările Auto Moderne SRL a început să facă presiuni și intimidări asupra comercianților, ca aceștia să părăsească spațiile pe care le arendează. Deputatul din partea Platformei DA, Igor Munteanu a spus recent, la prezentarea raportului în Parlament, că Gările Auto s-au obligat să modernizeze gările, dar nu au făcut nimic. Mai mult, noi putem să vă spunem că ei distrug ceea ce au făcut alții. Anume, creînd catacombe în jurul spațiilor comerciale, dar și blocînd canalizarea, deconectînd apa, ei încearcă să forțeze comercianții să plece de la locurile de muncă, pentru a prelua cu bani puțini afacerea”, a declarat Marcel Darie.


Organizatorul acțiunii afirmă că pavajul ar fi fost distrus noaptea de către directorul Gărilor Auto Moderne, Iurie Moroz, „care a făcut circ cu un tîrnăcop, fiind filmat de către cetățeni”.

„Ei motivează că se schimbă rețele, de asta pavajul este vandalizat. Dar, chiar nu este clar ce se întîmplă? Cum poți distruge un pavaj public noaptea, cu buldozerele? Unde s-a mai văzut așa ceva? Cum să meargă pe aici e pietonii? Cît se poate de bătut Joc de oameni?”, se întreabă Darie.

Participanții la acțiune au făcut apel către Primăria capitalei, Guvern, Președinție să intervină și să nu permită ca cei peste 80 de comercianți, care achită sute de mii de lei impozite, să rămînă fără locuri de muncă.

Iurie Moroz nu a comentat, deocamdată, acuzațiile care i se aduc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load