COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

72 de copii diagnosticați cu COVID-19, internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase

72 de copii diagnosticați cu COVID-19, internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase

100 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 72 de minori, sînt internați în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Totodată, în perioada 13-20 aprilie, din această instituție au fost externați 42 de pacienți. Informațiile au fost prezentate de Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, scrie unimedia.info.

Potrivit Tatianei Bucearschi, la moment, în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sînt internați 104 pacienți, dintre care 100 au primit rezultatele testelor la Covid-19, acestea fiind pozitive. Dintre aceștia, 72 copii și 28 - maturi.


Totodată, în 47 de cazuri este vorba despre forme ușoare ale infecției, iar în alte 53 de cazuri - de forme medii.

În perioada 13-20 aprilie din instituție au fost externați 41 de pacienți: 28 de copii și 13 maturi.

În Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”, în perioada de referință au fost internați 78 de pacienți suspecți. În cazul a 24 de pacienți, diagnosticul cu Covid-19 a fost confirmat. Dintre aceștia, 22 de pacienți minori au fost transferați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, iar doi maturi au fost transferați la tratament la asistența medicală primară.

De asemenea, la Maternitatea nr. 2, din cei 21 de pacienți internați, 13 sînt gravide, 6 lăuze și doi copii. 19 pacienți au diagnosticul confirmat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load