TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

150 de stații de așteptare din capitală sînt doar pe hîrtie

150 de stații de așteptare din capitală sînt doar pe hîrtie

Situația în capitală în ceea ce privește amenajarea stațiilor de transport public este una dezastruoasă, a concluzionat viceprimarul Victor Chironda, notează Noi.md.

Acesta a dispus să fie evaluată starea stațiilor de transport public, la ora actuală. Astfel, s-a constatat că din totalul celor 546 de stații din municipiu, o mare parte au fost amenajate de "Epa-Media", iar acum se află într-o stare degradantă. Potrivit lui Chironda, în 2007 agentul economic a devenit proprietarul a 267 de stații, pe care le-a lăsat să degradeze.


O altă categorie sînt pavilioane comerciale. Aceasta este o altă schemă, spune viceprimarul, prin care 128 de stații s-au transformat în “pavilioane de comerț cu două scaune”.

Alte circa 150 de stații de așteptare din capitală digurează doar pe hîrtie, pe cînd de facto nu au nici acoperiș, și nici scaune.

Viceprimarul a cerut rezilierea contractelor cu agenții economici care nu și-au onorat obligațiunile.

"Stațiile de transport public sînt un element important al sistemului de transport urban și este inadmisibil să fie transformate in magazine sau panouri publicitare. Astfel, am cerut inițierea procedurilor de reziliere a contractelor cu toți agenții economici care au construit pavilioane comerciale în locul stațiilor de asteptare a transportului public. Contractul cu Epa-Media expiră în 2021. Pînă atunci vom face toate demersurile pentru rezilierea contractului. Astfel de “parteneriate public-private” compromit insăși principiul de parteneriat public-privat.

În curind vom prezenta un concept de stație de transport care corespunde principiilor de design universal pentru a asigura orășenii cu stații de asteptare comode, acesibile și frumoase", a menționat Victor Chironda.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load