1,8 milioane de lei pentru ca să nu mai avem pești morți la Valea Morilor

1,8 milioane de lei pentru ca să nu mai avem pești morți la Valea Morilor

Pînă la sfîrșitul verii, în lacul “Valea Morilor” ar putea fi instalate 16 aeratoare care vor contribui la stoparea fenomenului decesul peștilor, a mirosului neplăcut, bacteriilor, nămolului și a clarității slabe a apelor, informează Noi.md cu referire la o postare a primarului general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.


Potrivit edilului capitalei, împreună cu colegii de la “Spații Verzi” a fost găsită o ieșire din situație modernă și ecologică pentru curățarea, dezinfectarea și sterilizarea apei.


”Pe lîngă aeratoare vom procura și un utilaj modern, care electrolizează apa sărată și distruge agenții patogeni, pe care îl vom utiliza pentru sterilizarea tuturor plajelor și lacurilor din oraș. După finalizarea proiectului, plajele și lacurile din Chișinău vor corespunde normelor sanitare”, a mai scris primarul în postarea sa.


De menționat că pe parcurul mai multor ani, în lacul de la Valea Morilor se înregistrează fenomenul decesului în masă a peștelui. Potrivit ecologiștilor, acest lucru se datorează calității rele a apei din iaz.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load