TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

THTC: Transplantologia în Turcia - o nouă viaţă cu un nou organ ©

THTC: Transplantologia în Turcia - o nouă viaţă cu un nou organ

În Turcia de dezvoltă vertiginos o ramură relativ nouă în medicină - Transplantologia, care a atins unul din cele mai înalte nivele din lume. Potrivit datelor ministerului turc al Sănătăţii, în fiecare an, în această ţară se fac peste 5000 de operaţii de transplant – mai mult decât în orice altă ţară din Europa. 75% din organele necesare sunt livrate de la donatori care sunt în viaţă. Turcia se află printre primele trei ţări din lume în domeniul Transplantologiei, datorită unei infrastructuri medicale bine dezvoltate şi experienţei specialiştilor turci.

Cel mai mare număr de asemenea operaţii sunt cele de transplant de ficat, rinichi şi măduvă osoasă, atât la vârstnici, cât şi la copii.

Baza de date a donatorilor depăşeşte în Turcia 500 000 de oameni, datorită campaniilor anuale de informare a potenţialilor donatori, ce se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Donării de Organe.

Fiecare candidat-donator, fie din ţară sau de peste hotare, este supus unui control medical şi etic riguros.

De obicei, pacienţii străini vin la operaţii cu donatori din rândul rudelor până la nivelul patru, dar sunt şi excepţii. De exemplu, dacă aceşti pacienţi au nevoie de un transplant de măduvă osoasă, dar nu au donatori din familie, atunci pot apela la serviciile Băncii Naţionale de Donatori din Turcia.

Pacienţii străini, care au nevoie de un transplant de cornee, la fel pot solicita material donator din această bancă turcă.

Operaţiile de transplant de organe se desfăşoară în Turcia după cele mai noi standarde, cu ajutorul tehnologiilor şi echipamentelor de ultimă generaţie. Acest lucru permite transplantologilor turci să opereze şi copii foarte mici.

Printre realizările Transplantologiei turce moderne se află şi folosirea pe larg a chirurgiei laparoscopice și robotizate. De exemplu, chirurgii turci folosesc roboţi în timpul transplantului de rinichi. Această tehnică robotizată ajunge uşor în cele mai inaccesibile locuri ale corpului uman, ceea ce contribuie la evitarea inciziilor profunde şi reducere semnificativ timpul de recuperare.

Translantul de celule stem – este o ramură care se dezvoltă la fel de vertiginos în Turcia. Terapia cu celule stem oferă rezultate bune în cazul unor afecţiuni grave, cum ar fi paralizia cerebrală, traume ale coloanei vertebrale sau cerebrale, ciroza hepatică şi unele boli autoimune. Ea recuperează celulele distruse în urma unor traume sau boli grave. Cu alte cuvinte, celulele stem ajută acolo unde medicina tradiţională nu face faţă. Pentru mulţi dintre pacienţi este unica şansă de vindecare sau, cel puţin, de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Aşadar, medicina se dezvoltă cu paşi enormi în Turcia, iar guvernul finanţează instruirea medicilor peste hotare şi dotarea clinicilor cu echipament modern. În ultimii 20 de ani, suma investiţiilor totale în acest domeniu a ajuns la 30 de miliarde de dolari.

În anul 2005 a fost creată Asociaţia Turismului Medical din Turcia (ТНТС) cu scopul dezvoltării turismului medical internaţional şi oferirii pacienţilor străini unui suport în alegerea destinaţiei potrivite. În prezent, această asociaţie este cea mai mare în domeniul medical, nu doar din Turcia, dar şi din întreaga lume. Ea are 375 de membri, inclusiv spitale şi clinici, centre de reabilitare şi termale, hoteluri, complexe de sănătate şi o reţea de 167 de oficii în 92 de ţări.

Datorită unei infrastructuri bine dezvoltate şi a raportului perfect calitate-preţ, în Turcuia ajung în fiecare an în jur de un milion de oameni din întreaga lume pentru o diagnostică şi un tratament la cele mai înalte standarde. Şi nu e de mirare, pentru că Turcia se ridică în prezent la nivelul celor mai performante ţări din Europa şi din lume, în toate domeniile medicinii. Majoritatea specialiştilor turci au făcut studii şi stagieri în SUA, Germania şi alte ţări europene. Iar preţurile la serviciile medicale în Turcia sunt cu mult mai accesibile decât cele din Europa Occidentală, SUA sau Israel.

Cele mai bune clinici turceşti corespund celor mau înalte cerinţe de calitate în domeniul asistenţei medicale şi deţin certificate JCI şi TEMOS International.

“Turcia oferă azi posibilităţi enorme în domeniul asistenței medicale. În fiecare an, noi recepţionăm solicitări de tratament şi reabilitare din 165 de ţări. În mare parte este vorba de cazuri complicate în oncologie, tansplantologie, neurochirurgie, ortopedie, cardiologie, atât la maturi, cât şi la copii, – susţine Emin Ceacmac, preşedintele Asociaţiei Turismului Medical din Turcia.(ТНТС).

Pe lângă ajutorul oferit în alegerea clinicii, asociaţia garantează pacienţilor străini avantaje suplimentare, cum ar fi transferul gratuit de la aeroport, reduceri la cazarea în hoteluri, oferirea unui translator în caz de necesitate şi multe altele.

Moldova

+373 79658328

moldova@thtdc.org

thtdc.org

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load