COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Suport în momente dificile: „Purcari Wineries Group” alocă 2 milioane de lei pentru lupta cu coronavirusul

Suport în momente dificile: „Purcari Wineries Group” alocă 2 milioane de lei pentru lupta cu coronavirusul

Sprijin important în lupta cu noul coronavirus din partea „Purcari Wineries Group”. Grupul alocă un fond de 2 milioane de lei pentru a susține sistemului de sănătate în lupta împotriva COVID-19. Jumătate din această sumă – 1 milion de lei – va fi donată organizației MAD-AID în cadrul campaniei „Împreună pentru voi”, pentru a cumpăra tehnică medicală de ultimă generație, echipamente și utilități medicale necesare în procesul de tratare a bolnavilor infectați cu COVID-19.

Un comunicat al „Purcari Wineries Group” informează că din banii oferiți organizației MAD-AID va fi procurat inclusiv un ventilator elvețian de ultimă generație „Hamilton C6”, primul asemenea utilaj în Moldova. Acesta asigură un regim sigur de ventilație asistată a plămânilor, fiind destinat copiilor, inclusiv nou-născuților, dar și femeilor însărcinate și adulților. Ventilatoarele respective sunt considerate ca fiind cele mai performante în lume la ora actuală. De restul sumei donate către MAD-AID – aproximativ 500 de mii de lei – va fi procurată tehnică medicală și alte utilități necesare spitalelor din Moldova, care sunt antrenate în tratarea bolnavilor de coronavirus.


„Ne rugăm Domnului să nu fie nevoie de ele. Dacă totuși vor fi utilizate, suntem siguri că vor salva multe vieți”, a declarat Victor Bostan, fondatorul „Purcari Wineries Group”.

La rândul său, directorul de marketing al „Purcari Wineries Group”, Adrian Solomon, a precizat că cealaltă parte a sumei va fi utilizată, la fel, de sistemul medical pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Grupul „Purcari” va anunța ulterior cum exact vor fi utilizați banii, a adăugat Solomon.

Precizăm că un milion de lei a fost alocat de „Purcari” în cadrul campaniei „Împreună pentru voi”, inițiată de organizația MAD-AID. La fel, donația marchează începutul acțiunii #RESPIRĂUȘOR, inițiată de „Purcari Wineries Group” în contextul situației cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii din cauza răspândirii COVID-19, urmând să fie anunțate și alte acțiuni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load