Noua filosofie a albului în proiectul unei clinici stomatologice ©

Noua filosofie a albului în proiectul unei clinici stomatologice

Albul instituțiilor medicale poate cu ușurință să dea pereților o senzație de sterilitate filosofică, însă doar în cazul în care culoarea cunoaște o nouă abordare. Acest lucru îl demonstrează unul dintre cele mai recente proiecte de amenajare a unei clinici stomatologice, semnat de biroul de arhitectură și design AB+Partners. Designul interior al clinicii stomatologice a fost creat astfel încît să respecte normele solicitate, dar și să combată ideile prestabilite despre cum trebuie să arate un spațiu medical.

Albul și noua sa filosofie de la AB+Partners.

Avînd din start culoarea presetată, era evident că texturile sînt cele care urmează să facă regulile jocului. Astfel, albul impecabil a ghidat întreg proiectul. Pentru a crea un spațiu eficient era imperios necesar  să fie îmbinate funcționalitatea și esteticul. S-a optat pentru stilul minimalist, integrînd minimum de mobilier și forme, iar albul a creat un spațiu larg și luminos, menit să transmită liniște. Pereții acoperiți cu sticlă tonată în gradient, absența absolută a elementelor de decor, dar și a materialelor care ar încălzi atmosfera, creează o sterilitate cu stil.

Spațiul larg și puternic iluminat oferă albului libertatea supremă. Drept accente estetice au fost utilizate podeaua de marmură și fotoliile turcoaz din sala de așteptare, culoarea celor din urmă fiind una naturală și calmă. Toate elementele au fost combinate armonios, obținînd astfel în locul unui spațiu steril și plicticos, unul cu accente nobile și relaxante. Excluderea oricărui detaliu în plus, a creat un minimalism absolut, cu reducerea confortului la stricta necesitate.

Design minimalist și detalii inovative

Tendințele minimaliste includ în sine influențele tehnologice. Creat să țină pasul cu tehnologiile moderne, în proiectul clinicii stomatologice au fost integrate detalii de execuție inovative. O atenție aparte a fost acordată iluminării spațiului. O premieră pentru piața autohtonă din acest domeniu a devenit tavanul extensibil iluminat total. Dat fiind faptul că nu toate camerele aveau ferestre, s-a compensat lipsa luminii cu ajutorul iluminării artificiale. Pentru a crea un mediu cît mai favorabil pentru clienți, dar și pentru personal, au fost introduse în proiect panouri led care imită lumina naturală. Corpurile de iluminat sînt ascunse în structurile tavanului. Acest detaliu contribuie la crearea unei senzații de acuratețe și laconism.   

Un alt element inovativ sînt pereții în care au fost integrate tehnologii noi ce permit vizualizarea radiografiei direct pe suprafața acestora. Pe lîngă aspectul modern pe care tehnologia o dă cabinetelor stomatologice, aceasta implică în sine comoditate, fiind ascunse elemente inestetice, cum ar fi cablurile electrice. În același timp, utilizarea acestor detalii inovative vorbește despre gradul înalt de profesionalism și pregătirea riguroasă a spațiului.   

Astfel, simplitatea albului și a liniilor în tandem cu tehnologiile noi au dat o nouă direcție și un nou suflu filozofic spațiilor sterile. Designerii AB+Partners au demonstrat că din standarde și concizie pot lua naștere interioare inedite.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load