X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Inovație în materiale de construcție. Ce beneficii ascunde lemnul plastifiat? ©

13 dec. 2019,, 12:05   Business
2176 0

În domeniul materialelor de construcție, tendințele sunt în permanentă ascensiune, iată de ce specialiștii în domeniu încearcă să ne ofere noi combinații care ar spori longevitatea construcțiilor, dar și funcționalitatea acestora.

Compania Decoland vine cu un material informativ despre beneficiile lemnului plastifiat, un nou produs care îmbină aspectul și cromatica lemnului natural cu rezistența elementelor din plastic.

Ce este lemnul plastifiat?

Lemnul plastifiat renumit și sub numele de WPC (Wood Plastic Composite) reprezintă un material compozit nou (în esență, combină inteligent făina de lemn și polimerii plastici reciclați). Prima oară acesta a apărut în Japonia, în anul 1976, atunci când se făcea simțit boom-ul mișcării ecologiste.

Gama produselor care pot fi concepute din lemn plastifiat este extrem de variată, de la podea pentru terase, profiluri WPC pentru executarea balustradelor sau foișoarelor și până la lambriuri exterioare. Varietatea aceasta se datorează unei serii de avantaje vizibile.

Lemn plastifiat sau lemn natural?

Care sunt beneficiile exprese ale lemnului plastifiat? Răspunsul la această întrebare este amplu, dar iată câteva puncte forte pe care acesta îl are față de lemnul natural:

  • Este un material eco-friendly, deoarece este creat din reziduuri plastice și rumeguș de lemn, ceea ce înseamnă o nouă viață pentru mobila veche și obiectele uzate. Totodată, reciclarea lemnului și a plasticului scade din potențialul dăunător al materialelor, oferind o variantă mai eco friendly de utilizare a acestora.
  • Este antifungic, astfel împiedică dezvoltarea ciupercilor, a micozelor cutanate și asigură un confort deosebit pentru sănătatea pielii, iată de ce este folosit pentru crearea pardoselilor exterioare, a teraselor de vară.
  • Este rezistent la umiditate grație compoziției concepute din reziduuri plastice, prin urmare poate fi utilizat, cu încredere, la crearea foișoarelor sau a mobilierului de exterior.
  • Este rezistent la radiații ultraviolete, astfel încât își păstrează nuanța inițială, mult timp după instalare. În cazul lemnului natural, ești pus în situația de a-l întreține constant, pe când lemnul plastifiat rămâne integru și nu trebuie protejat prin aplicarea vopselii sau lăcuire, beneficiind de o garanție la factori externi de minim 15 ani. Totodată, la cererea clientului, prin proceduri de tratare finală îi pot fi adăugate furniruri sau poate fi șlefuit pentru a se apropia cât mai mult de aspectul lemnului natural.
  • Este rezistent la foc. Această caracteristică este obținută prin aplicarea substanțelor ignifuge. Ignifugarea reprezintă o procedură care ameliorează comportamentul la foc a lemnului pe o anumită perioadă de timp sau îi asigură capacitatea de a nu arde atunci când sursa de căldură este îndepărtată.
  • Este convenabil din punct de vedere economic. Este lucru știut de la sine cât de mult contează dimensiunea financiară a investițiilor în construcții. La acest segment, lemnul plastifiat are un avantaj vizibil, deoarece investiția primară se amortizează, cu succes, în primii doi ani de folosire, în cazul în care omitem alte lucrări de manoperă.

Din cele enunțate mai sus, putem concluziona că, datorită structurii şi elementelor sale componente, lemnul plastifiat sau WPC este o veritabilă achiziție de calitate. Integrarea acestuia în proiectul de construcție te va scuti de nevoi în plus și îți va permite să te bucuri de experiența utilizării unui produs ecologic, fără impact negativ asupra sănătății tale.

Dacă vrei să beneficiezi și tu de avantajele lemnului plastifiat, atunci este momentul oportun să apelezi la Decoland, compania care s-a lansat în misiunea de a înlocui lemnul natural cu produse ecologice. Tot ce trebuie să faci este să te apropii pe str. Grenoble 149 A sau să apelezi oricare din numerele de contact (+373) 69 577 510, (+373) 60 995 444, (+373) 60 995 550.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?