COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Freelancer-legal in Moldova ©

Freelancer-legal in Moldova

Dacă activați în calitate de freelancer sau vă gândiți să vă lansați în această direcție, Ducont vine cu soluții pentru a vă ajuta să vă desfașurati activitatea într-un mod legal și sigur.

Pandemia COVID-19 pe mulți dintr-e noi ne-a obligat să muncim de acasă, iar pe alții în genere i-a lăsat fără muncă. Aceasta poate părea o situație delirantă, dar anume ăsta a fost un imbold pentru unii de a descoperi freelancing-ul.

Încă anul trecut acest termen provoca zâmbete din partea unora, astăzi însă a devenit o necesitate un trend și o sursă bună de bani. Și așa cum orice venit stă cot la cot cu taxele, nici în acest caz nu ne putem bucura de un tratament fiscal divers. Astfel pentru a desfășura în mod legal activitatea de freelancer este nevoie de a declara veniturile.

Acest lucru poate fi făcut în 3 moduri

1. Persoana fizică face o declarație la FISC și achită 12% din încasări

2. Se deschide un SRL, devenind membru al parcului IT se achitată un impozit de 7% din încasări

3. Să înființează un SRL, astfel se achita 4% din venit și 6% din devidende

Care regim de impozitare vi se potrivește mai bine și alte nuațe le puteți află facând o consultație gratuită la compania Ducontcare au o experiență bogată în acest sens. La ei puteți beneficia de două servicii simultan: înființarea companiei și servicii de contabilitate, fără a traversa orașul în lung și în lat.

Menționăm că, indiferent cât de mici ar fi veniturile, acest lucru nu va scutește de la plata impozitelor. Deoarece problemele apar atunci intenționati să faceți o achiziție mai costisitoare că: imobil sau un lot de teren sau o mașină, fără a dispune de venituri declarate în anii precedenti. Mai mult de atât dacă Fiscul poate dovedi că sursele intrate pe contul dvs sunt venituri obținute în urmă acordării unor servicii, atunci riscați o amendă de 30% din suma impozitului nedeclarat plus penalități în mărime 0,0355% pe zi de întîrziere a achitării fără a fi scutiți de acele 12% de care am vorbit mai sus.

Așadar decizia va aparține să deveniți un freelancer cu statul legal și sa aveți un somn liniștit noaptea sau să activați în același regim dar cu frică în sân.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load