Directorul întreprinderii de stat Metalferos și-a dat demisia.

Directorul întreprinderii de stat Metalferos și-a dat demisia.

Directorul Întreprinderii de Stat Metalferos, Alexei Ţimbrovschi, și-a dat demisia, a declarat premierul Maia Sandu în timpul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ţimbrovschi a fost numit șef al Metalferos în aprilie, 2014. Potrivit declarației de venit, depusă la Agenția Națională de Integritate, Ţimbrovschi a primit în anul 2018. 1.039.626 de lei, adică aproximativ 86 de mii de lei pe lună.
El deține proprietăți imobiliare de mai multe mln. de lei. Ţimbrovschi a declarat un apartament de 143 de metri pătrați, cumpărat în 2016 contra sumei de 2,3 mln. de lei. Un alt apartament de 80 de metri pătrați a fost achiziționat în 2007, fiind achitat pentru el mai mult de jumătate de milion de lei. Deține proprietăți imobiliare cu o suprafață de 70 mp, incluse în declarație cu o valoare indicată de 95 mii lei.

Alexei Ţimbrovschi are două mașini: „Mercedes ML 350”, cumpărat cu 200 de mii de lei și un „Tayota Land Cruiser” cumpărat cu 110 mii de lei. Activele familiei sale în conturile bancare se ridică la 5 mii de dolari și 12 mii de euro.

Recent, în cadrul programului „Cutia Neagră”, Maia Sandu a declarat că Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) pregătește un proiect de lege vizînd eliminarea monopolului creat de Metalferos.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load