COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova acordă ajutor Ministerului Sănătății ©

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova acordă ajutor Ministerului Sănătății

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova a achiziționat un lot mare de echipamente de protecție individuală pentru personalul medical al țării. Lotul a fost livrat duminică din China împreună cu o altă asistență umanitară medicală.

Aproximativ o jumătate de milion de mănuși medicale în valoare de peste 35.000 dolari SUA au fost achiziționate la inițiativa membrilor Consiliului Comunității Evreiești - cunoscuți antreprenori din Republica Moldova. Asistența medicală umanitară a fost transmisă Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a fi distribuită în continuare între instituțiile medicale implicate în lupta împotriva noului tip de virus.

Președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Alexander Bilinkis, și-a exprimat recunoștința profundă tuturor cadrelor medicale pentru munca dedicată și salvarea oamenilor în condițiile de risc pentru propria viață.

„Această inițiativă de ajutor pentru personalul medical este la fel de importantă ca și programele sociale în care Comunitatea Evreiască este deja implicată. Într-o situație epidemiologică dificilă din țară, membrii Consiliului Comunității participă activ la acțiuni de sprijin. Aceștia oferă asistență financiară directă spitalelor publice, mese calde și alte lucruri necesare personalului medical. Conform statisticilor, medicii sunt mai expuși riscurilor de infectare, ceea ce prezintă o îngrijorare serioasă. Nu putem rămâne indiferenți în această situație dificilă pentru noi toți”, a spus Alexander Bilinkis.

Proiectul de susținere a spitalelor și lucrătorilor medicali, precum și achiziționarea de ajutor umanitar, a devenit posibil datorită participării personale și sprijinului financiar al antreprenorilor - membri ai Comunității Evreiești:

Aizin Mihail (lanțul de Magazine „Fidesco”), Kleinerman Evghenii („Business Market”), Nisenboim Alexander (lanțul Magazinelor Nr.1), Șvarțman Boris (cluburile sportive Aquaterra, complex rezidențial Oasis), Belschii Boris (NBM GRUP) , Bilinkis Alexander („Orhei-Vit”), Bux Mihail (Moldpresa GROUP), Bux Boris, Grinșpun Emmanuil (FAMIR GROUP, centrul comercial UNO), Cartașov Serghei (BC „ComertBank”), Hanukaev Șabatai (HANUCO), Hanukaev Efim.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load