COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Compania Summa a inaugurat două edificii unice în inima Chișinăului ©

Compania Summa a inaugurat două edificii unice în inima Chișinăului

Primul hotel internațional de tip „select-service” de 4 stele din Moldova și un Business Centru de clasa A+ au fost date în exploatare de compania Summa, alături de partenerii ei: compania „Fiba Group” și cea mai mare rețea hotelieră „Marriot International”.

Evenimentul oficial de lansare a noilor edificii de clasa premium a avut loc în data de 14 septembrie. Cele două construcții, împreună cu un alt proiect de succes al Summa, Shopping MallDova, formează acum un complex multifuncțional în inima Chișinăului.

„Sunt aproape 25 de ani de când lucrăm în Moldova, această țară minunată cu oameni frumoși. Vreau să le mulțumesc tuturor muncitorilor, inginerilor, furnizorilor, contractanților și prestatorilor de servicii cu care am lucrat la proiect. Fără ei nu ar fi fost posibilă această realizare. Toți deja știu ce am făcut și cât de recunoscători suntem pentru ceea ce am realizat în această țară”, a declarat Selim Bora, Președintele companiei „Summa”, care a adus mulțumiri tuturor guvernelor țării cu care a colaborat în timp, menționând că au avut o colaborare fructuoasă.

Rețeaua hotelieră Marriott International, acum și în Moldova

Primul hotel internațional de tip select-service de 4 stele din capitală – Courtyard by Marriott Chișinău – este un nou proiect de succes al companiei Summa. Hotelul poartă numele celui mai mare brand hotelier deținut de Marriott International – Courtyard by Marriott – care numără peste 1200 de edificii în 50 de țări ale lumii.

„În cele două decenii de activitate, Summa a reușit să realizeze proiecte de importanță națională. Aceste rezultate ne-au motivat și ne-au inspirat să venim cu idei și investiții noi. Prezența unui hotel care face parte din cel mai mare lanț hotelier din lume Marriott International va contribui direct la dezvoltarea afacerilor și economiei acestei țări”, a declarat Umit Yuksel, Director Regional, rețeaua hotelurilor SUMMA în Moldova.

Fiind singurul hotel din Moldova dedicat celor care călătoresc în scop de afaceri, clădirea dispune de 120 de camere standard spațioase, care îmbină armonios confortul și funcționalitatea, fiind dotate cu birouri de lucru, WiFi gratuit la viteză înaltă și un restaurant al cărui meniu este inspirat din bucătăria americană. În același timp, Courtyard by Marriott Chișinău oferă spații pentru organizarea de evenimente corporative sau private. Suma totală a investițiilor pentru construirea Courtyard by Marriott Chișinău atinge 10 milioane de euro. Ivan Kiseev, Directorul Dezvoltare Hotelieră pentru Rusia și CSI în cadrul „Marriott International” a recunoscut că lansarea hotelului în Chișinău are pentru el o conotație personală.

„Moldova este o destinație strategică nu doar pentru Marriott International, dar este o destinație importantă pentru mine, pentru că eu m-am născut în Găgăuzia. Așa că a fost o chestiune de principiu să aduc rețeaua Marriott în țara mea de baștină și să particip la lansarea acestui hotel. Dar nu poți face nimic de unul singur: evenimentul de astăzi nu ar fi fost posibil fără implicarea investitorilor noștri. Summa este un tip de investitor foarte rar, vizionar: acolo unde alții văd obstacole, Summa vede oportunități”, a menționat Ivan Kiseev.

Un Business Centru pentru companii orientate spre viitor

Alături de hotelul „Courtyard by Marriott Chișinău” se înalță un Business Centru de clasa A+, construit de compania Summa în parteneriat cu Fiba Group. Acesta vine să seteze noi standarde pentru dezvoltarea afacerilor, fiind destinat companiilor orientate spre viitor. Edificiul oferă spații generoase destinate pentru chiria oficiilor, având o suprafață totală închiriabilă de 30.000 de metri pătrați. Suma totală a investițiilor pentru construirea Business Centrului și a parcării este de 25 de milioane de euro.

„Compania Summa este unul dintre investitorii turci care au reușit să realizeze cu succes mai multe proiecte de referință în Republica Moldova, independent sau în parteneriat cu Fiba Group. Cred că ei merită să fie recunoscuți drept cei care au schimbat la față Chișinăul”, a declarat Gürol Sökmensüer, Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova.

„Lansarea acestor obiective va avea un impact pozitiv direct asupra dezvoltării infrastructurii orașului, dar și economiei țării” – este concluzia enunțată de mai mulți înalți oaspeți, inclusiv de consilierul Președintelui Republicii Moldova, venit să felicite implementatorii proiectului din numele șefului statului, Igor Dodon.

„Evenimentul de azi are o semnificație mult mai mare decât doar deschiderea unui complex hotelier și a unui business centru. Pătrunderea pe piața Moldovei a unui lanț hotelier atât de notoriu, dar și investiția remarcabilă a grupului Summa în Republica Moldova este o nouă eră, o nouă pagină care încadrează Republica Moldova în circuitul turistic și economic mondial”, a declarat Ion Chicu.

Compania Summa este prezentă pe piața din Republica Moldova începând cu 1996. În cele peste două decenii de activitate, Summa a reușit să realizeze proiecte de importanță națională: Aeroportul Internațional Chișinau, Radisson Blu Leogrand Hotel, Shopping MallDova, Spitalul Internațional Medpark, Școala Internațională Heritage, complexele locative Crown Plaza și Crown Plaza Park, Spitalul Clinic Republican, traseul Chișinău-Soroca și, mai nou, hotelul Courtyard by Marriott Chișinău și Business Centrul de clasa A+. Iar în curând va fi inaugurat un nou proiect de importanță națională marca Summa – Arena Chișinău, construcția căruia va fi finalizată în noiembrie 2019.

Pe tot parcursul perioadei de activitate în Moldova, compania a făcut investiții în valoare de circa 200 de milioane de euro. Anual, Summa creează în țara noastră peste 1000 de locuri de muncă și achită în bugetul de stat impozite în valoare de 55-130 de milioane MDL.

La nivel mondial compania internațională de construcții și investiții Summa este recunoscută pentru cele 91 de proiecte de importanță globală, cu o suprafață totală de 2 milioane de metri pătrați, ridicate în 14 țări ale lumii (Turcia, Turkmenistan, Rusia, Moldova, România, Libia, Guineea Ecuatorială, Venezuela, Senegal, Congo, Rwanda, Niger, Benin, Sudan) de pe 4 continente.

Despre impactul acestora a vorbit Secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei și Ambasadorul special UNESCO în Haiti, Michaelle Jean.

„Summa a realizat un șir de proiecte în toată lumea, în țări unde aceste proiecte au avut o importanță crucială. Astăzi marcăm o nouă etapă importantă a consolidării relațiilor de parteneriat dintre această companie și Moldova”, a declarat Michaelle Jean.

De 14 ani Summa figurează în TOP-225 cele mai bune companii de construcții din lume, realizat de prestigioasa revistă americană specializată „Engineering News-Record”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load