TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Compania Bemol, îngrijorată de distribuirea acuzațiilor nefondate ©

Compania Bemol, îngrijorată de distribuirea acuzațiilor nefondate

Compania Bemol își exprimă îngrijorarea cu privire la informațiile false și nefondate distribuite recent de unele portaluri de știri.

Anterior, aceste informații au fost distribuite practic în mod anonim în numele Danube (Danube Logistics Holding BV și Danube Logistics SRL), fără a fi confirmate de către persoanele cu funcții de răspundere ale acestor companii. În ultimul timp, aceste informații parvin de la domnul Tănase, care se declară avocatul companiei olandeze Danube Logistics Holding BV, dar de fapt apără interesele Dlui Moser, care, pentru a se eschiva de la răspundere, a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

În acest context, dorim să atragem atenția asupra următoarelor aspecte:

  1. Afirmația, că Bemol Retail SRL a avut cîștig de cauză în instanță în ajunul alegerilor parlamentare, nu corespunde realității. În baza deciziei acționarului său, Easeur Holding, compania Bemol a depus cererea de chemare în judecată la data de 11 decembrie 2014, iar procesul de judecată a durat pînă la 27.03.2019. Nu înțelegem la care alegeri se face referire. Pe parcursul procesului de judecată, în Moldova au fost organizate alegeri parlamentare de două ori: în 2014 și 2019. În cadrul procesului de judecată, interesele dlui Moser au fost apărate în mare parte de către biroul de avocați ”Tanase și partenerii”. Declarațiile domnului Tanase precum că deciziile judecătorești au fost luate la comandă sunt nefondate și false. În același timp, pe parcursul derulării procesului de judecată, Dl. Tanase a fost președintele Curții Constituționale, apoi Ministru al Justiției, membru al Consiliului Suprem al Magistraturii. Este straniu ca o personalitate ca Dl. Tănase să ceară acum autorităților să intervină în decizia instanței, și în același timp să omită că într-un stat de drept așa ceva este de neconceput.
  2. Avocatul, asumîndu-și rolul de manager PR al domnului Thomas Moser, laudă realizările acestuia din timpul administrării companiei Bemol Retail SRL. Cu toate acestea, o evaluare adevărată a domnului Moser în calitatea de administrator a fost efectuată de instanță, care a constatat că acesta a provocat companiei Bemol daune materiale în sumă de 177 420 680 lei prin fraudă și administrare neglijentă.
  3. Aduce acuzații companiei Bemol că dorește să preia portul Giurgiulești (Danube Logistics SRL). Deși, potrivit legii Republicii Moldova, acest lucru nu este posibil. Nu înțelegem pe ce legi și logică se bazează domnul Tănase în formularea unor astfel de declarații. Clientul său, în mod solidar, datorează companiei Bemol peste 177 de milioane de lei. În vederea executării deciziei înstanței, compania Bemol acționează în cadrul procedurii prevăzute de lege.
  4. Domnul Tănase a declarat că a fost depusă o plîngere la CEDO și susține că a fost informat că această plîngere a trecut procedura de admisibilitate. Îi cerem dlui Tănase să spună în mod transparent publicului cine este informatorul său. În caz contrar, vom cataloga această declarație drept o modalitate ilegală de primire a informațiilor de la CEDO. Înțelege oare dumnealui, că prin distribuirea unor astfel de informații amenință reputația CEDO? Sperăm că această declarație a atras atenția Guvernului Republicii Moldova și a reprezentanților structurilor Europene.

Avînd în vedere faptul că procesele de judecată în care sunt vizați domnul Moser și părțile afiliate acestuia continuă, ne vom abține cît de mult posibil de la comentarii, astfel încît acest lucru să nu fie considerat drept exercitare de presiune asupra instituțiilor statului și a opiniei publice.

În același timp, dacă instituțiile mass-media vor avea totuși intenția să publice materiale la acest subiect, suntem deschiși față de reprezentanții presei și vă rugăm să contactați compania Bemol pentru a primi informații cu privire la poziția noastră.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load