Un documentar moldovenesc, luptă pentru trofeul unul festival din Sarajevo (FOTO/VIDEO)

Un documentar moldovenesc, luptă pentru trofeul unul festival din Sarajevo (FOTO/VIDEO)

„Grădina Sovietică”, un documentar turnat în Moldova, în regia lui Dragoș Turea, a fost prezentat în premieră la cea de-a 25-a ediție a Festivalului de Film din Sarajevo. Filmul a fost prezentat pe 18 august 2019.


Filmul „Grădina Sovietică” participă în competiția oficială la categoria documentar și concurează pentru trofeul Inima Orașului Sarajevo.


Sinopsis: În timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale, Dragoș, un regizor din Republica Moldova, descoperă un experiment științific secret. Dragoș dezvăluie planul secret al lui Nikita Hrușciov de a transforma Moldova în grădina Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.


Documentarul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Centrul Național al Cinematografiei din România, TVR – Societatea Română de Televiziune.


Este o premieră cînd un documentar de lung metraj, avînd un subiect autentic din Republica Moldova, este selectat pentru a participa la Festivalul din Sarajevo, care este organizat sub patronajul UNESCO.


Publicul a manifestat un interes sporit față de subiectul documentarului, turnat în Republica Moldova și după încheierea filmului a stîrnit discuții aprinse.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load