La Chișinău, a fost deschis primul centru de excelență dedicat industriilor creative (FOTO)

La Chișinău, a fost deschis primul centru de excelență dedicat industriilor creative (FOTO)

La Chișinău, a fost deschis primul centru de excelență dedicat industriilor creative „ARTCOR” - o  platformă ce unește sectorul privat și mediul academic în domeniul creativ, avînd drept scop dezvoltarea antreprenoriatului creativ și stimularea schimbul de know-how și idei.


„ARTCOR” este amplasat în incinta Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, fiind destinat studenților, liber-profesioniștilor și start-up-urilor din domeniile creative. Centrul are o suprafață de peste 500 de m2  și cuprinde săli de conferințe, bibliotecă, studio de înregistrări, echipamente, tehnologii, software și programe educaționale pentru diverse domenii (design de interior, design grafic, arhitectură, producție video/audio, animație, muzică, crearea de jocuri video etc.). Fiind și o platformă de învățare alternativă, „ARTCOR” are capacitatea de a pregăti minim 1000 de persoane pe an, oferind totodată asistență pentru companiile din domeniu.


Centrul Industriilor Creative „ARTCOR” este rezultatul unui parteneriat public privat dintre Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și UK Aid, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și Asociația Companiilor Creative din Moldova (COR). În 2017 părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea „ARTCOR”.


Pentru construcția și dotarea centruluide excelență dedicat industriilor creative au fost investiți peste 14 milioane de lei, dintre care 2 milioane de lei au fost acordate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.


În cadrul Centrului Industriilor Creative „ARTCOR” a demarat cea de-a doua ediție a Festivalului industriilor creative „Moldovan Design Week”, care se va desfășura pînă la 9 iulie și va cuprinde un șir de expozițiii de fotografie, design, mobilier, sculptură, arhitectură, grafică modă, precum și diverse activități interactive: workshop-uri, mese rotunde, proiecții de film etc.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load