TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Expoziție despre supraviețuitorii din Moldova ai Holocaustului (FOTO)

Expoziție despre supraviețuitorii din Moldova ai Holocaustului (FOTO)

Peste 400 de fotografii și 24 de interviuri cu supraviețuitori din Moldova ai Holocaustului au fost adunate în expoziția bilingvă (moldo-rusă) “Albumul de Familie Moldovenesc Evreiesc”. Vernisajul a avut loc sîmbătă, 26 octombrie la gimnaziul din satul Rîșcova, r. Criuleni.

La eveniment au fost prezenți Ullrich Kinne, șeful adjunct al Ambasadei Germaniei, Fabian Ruehle din partea Institutului Istoric Evreiesc ”Centropa”, dar și un grup de 50 profesori de la diferite instituții europene, între care și 22 de cadre didactice din Moldova. Toți profesorii au participat la un seminar privind cultura și istoria evreiască din regiune, care s-a desfășurat la Rîșcova între 25-27 octombrie.


În deschiderea expoziției, elevii din satul Rîșcova au prezentat o piesă de teatru inspirată de mărturiile unora dintre supraviețuitorii.

Expoziția “Albumul De Familie Moldovenesc Evreiesc” va călători prin mai multe orașe și sate din țară. În Chișinău, aceasta poate fi vizitată pînă pe data de 3 noiembrie la International Center of Training and Professional Development (str. Eugen Doga 5).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load