Ce spectacole te așteaptă în această săptămână la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Ce spectacole te așteaptă în această săptămână la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

În perioada 18 - 24 februarie, spectatorii sînt invitați la mai multe spectacole frumoase la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, din Chișinău. Iată care este repertoriul spectacolelor pentru această săptămînă.


21 (j) 18.00 Legendara „Casă Mare” de Ion Druță revine pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova.


Piesa tratează valori des întîlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu ratați spectacolul!


casa-mare


22 (v) 18.00 Filumena Marturano sau Divorţ în stil italian e un spectacol cu mare succes la public: povestea relaţiei amoroase care a durat 26 de ani intre Domenico Soriano,   napolitan înstărit din lumea bună şi Filumena, fostă cocotă, cucereşte iremediabil prin sinceritate şi adevăr.


14589792_998256280297179_2134381982184995500_o


23 (s) 18.00 „Steaua fără nume”. Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tînără vînătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.


17_9


24 (d) 18.00 Piesa „Livada de vișini” Cehov o considera comedie, Stanislavski – tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă), devine, în viziunea regizorului Alexandru Cozub, tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire.


Trei generații de personaje – egocentrice, naive, risipitoare și flecare,- nu se ascultă unul pe celălalt și nici n-o vor : îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decît cea înflorind sub ferestre.


Chisinau.jpg" style="width: 1079px; height: 625px;" />


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load