TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Animest dă start înscrierilor la concurs

Animest dă start înscrierilor la concurs

Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (4-13 octombrie, București) revine cu cea de-a 14-a ediție și îi provoacă pe regizorii și producătorii de film de animație din România și Republica Moldova să își scoată în lume proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producție. Pitch, please! este inițiativa prin care Animest continuă să stimuleze și să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist.


Proiectul cîștigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor și producător la CEE Animation Forum – evenimentul internațional la care participă anual cele mai importante nume din industrie. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare și acces la toate workshop-urile și sesiunile de networking.


Pînă pe 16 septembrie, regizorii și producătorii (individual sau formînd o echipă) sînt invitați să se înscrie la sesiunea de pitching, trimițînd organizatorilor un email cu subiectul „Pitch, please!”, la [email protected]. Vor fi considerate eligibile doar aplicațiile care vor include următoarele documente, atașate în limba engleză:

  • sinopsisul proiectului
  • propuneri de artwork și character design, opțional storyboard
  • CV-ul aplicantului
  • showreel/ portofoliul regizorului

Înainte de marea întîlnire cu juriul, programată în data de 12 octombrie, reprezentanții proiectelor selectate vor beneficia de patru zile de pregătire. Doi traineri din domeniu vor oferi mentorat și consultanță participanților, sprijinindu-i în vederea susținerii prezentării, din punct de vedere al scenariului și al dezvoltării creative și tehnice a proiectului.

Nu se percepe taxă de înscriere, iar toți participanții selectați vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 14-a ediții Animest. O condiție importantă de participare este disponibilitatea regizorilor și a producătorilor în perioada 7 – 12 octombrie, la București.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load