Al IV-lea Festival internațional de film „MOLDOX” aduce cele mai actuale documentare sociale

Al IV-lea Festival internațional de film „MOLDOX” aduce cele mai actuale documentare sociale

MOLDOX, cel mai progresist și accesibil festival internațional de film documentar din țară, „pornește” marele ecrane începînd cu 10 septembrie 2019, la Cahul, în cel mai modern și cald oraș din sudul țării, scrie Noi.md.


Nu te descuraja – vei avea la dispoziție transport gratuit, ca să poți savura fără obstacole farmecul unui eveniment cultural organizat în provincie.


„METAMORFOZE” – tema festivalului din acest an – este ofertantă pentru dezbaterile publice și se va reflecta în mesajele principale pe care le transmit filmele. Peliculele vor aduce în prim plan metamorfoza politică și economică , metamorfoza rolurilor atribuite femeii și bărbatului în societate, metamorfoza vîrstei, metamorfoza noțiunii de gender, etc.


Timp de 6 zile, ai acces liber la vizionarea a 18 lungmetraje și 12 scurtmetraje de talie internațională – actuale, inedite, motiv pentru care au adunat numeroase premii în palmares. La final de proiecții, creatorii din spatele peliculelor – regizori talentați veniți din toate colțurile lumii – și cineaști locali te vor invita la o discuție sinceră și inspirațională. Convingerea organizatorilor este că filmul documentar are potențialul de a produce schimbări sociale. De aceea, MOLDOX se vrea a fi o punte de dialog dintre regizor și public care să faciliteze conștientizarea de către spectatori a problemelor societății moderne, dar și identificarea soluțiilor pentru a le depăși.


MOLDOX LAB este structurat pe 3 categorii de beneficiari, iar participanții vor avea șansa să învețe de la experți internaționali secretele creării unui documentar cu impact social:

  • InterAction Workshop – atelier intensiv pentru membrii ONG-urilor.
  • Inspiration Workshop (link la rubrica de pe site) – atelier intensiv pentru realizatorii de film care au identificat deja un subiect de film documentar/au început producția și sînt în căutare de finanțatori.
  • Exploration Workshop (link la rubrica de pe site) – atelier intensiv pentru novice, locuitori ai orașului Cahul și a localităților din apropiere, dornici să afle noțiuni-cheie despre filmul documentar.

Festivalului de Film documentar pentru Schimbare Socială „MOLDOX” a fost fondat în 2016 și este dedicat în exclusivitate filmelor non-ficțiune cu relevanță socială semnificativă


 


 


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load