COVID-19 în MOLDOVA

A fost lansat un proiect neobișnuit de promovare a filmelor moldovenești

A fost lansat un proiect neobișnuit de promovare a filmelor moldovenești

Proiect inedit pentru țara noastră. Uniunea Cineaștilor din Moldova, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova, a inițiat un proiect de promovare a filmelor moldovenești:„Filme din Moldova - online”.

Peliculele, selectate în baza unui concurs, vor fi difuzate în perioada 2-8 septembrie 2020.

Astfel, timp de o săptămînă, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze gratuit online și la TV circa 20 de filme autohtone, realizate în ultimii ani, de către cineaştii moldoveni, transmite unimedia.info.


În acest context, Uniunea Cineaștilor invită toţi producătorii şi autorii de film să se înregistreze la concursul de selecţie a producţiilor, care vor fi difuzate în cadrul proiectului „Filme din Moldova – online”. Fiecare difuzare va fi susținută financiar de către organizatori, în funcție de metraj.

Pentru a aplica la concurs, trebuie să completați formularul de participare. Termenul limită de recepţionare a formularelor şi filmelor este 1 august 2020.

Sunt eligibile filmele de ficţiune, filmele documentare şi filmele de animaţie, care nu au o vechime mai mare de 3 ani (atît de lung cît şi de scurtmetraj) şi sînt produse exclusiv în Republica Moldova. Selecţia filmelor participante în cadrul evenimentului va avea loc în perioada 2 – 15 august şi va fi moderată de reprezentanţii IDFF CRONOGRAF, RAVAC şi MOLDOX.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să citiți Regulamentul proiectului.

Urmăriți www.cinema.ucm.md și pagina de Facebook Filme din Moldova – online.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load