Secretarul CCM spune în ce condiții a plecat din funcție Panțîru

Secretarul CCM spune în ce condiții a plecat din funcție Panțîru

Secretarul General al Curții Constituționale (CCM), Rodica Secrieru, pune punctele pe „i” și spune în ce condiții a plecat din funcție președintele Curții Constituționale, Tudor Panțîru.

Potrivit ei, toți angajații de la Înalta Curte știau despre această demisie cu o lună înainte și că nu are nicio legătură cu decizia de inadmisibilitate a sesizării prin care s-a cerut verificarea constituţionalităţii legii privind introducerea sistemului electoral mixt. Mai mult decît atît, Secrieru a spus că, de fapt, această legătură a fost umflată de un partid politic și rapid preluată de mass-media.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei emisiuni de postul TV8. Secretarul General spune că zvonurile despre venirea lui Poalelungi la CCM au venit după ce Tudor Panțîru a decis ca să demisioneze și că  nu poate fi vorba de o schimbare premeditată. 

„Despre plecarea domnului Panțîru s-a cunoscut cu o lună în urmă, chiar înainte de a fi anunțate toate măsurile de reformă pe sectorul justiției. Zvonurile despre venirea domnului Poalelungi au urmat după. Nu știu dacă am putea comenta, pentru că omul nu și-a asumat această intenție. Motivele domnului Panțîru nu țin deloc de problemele instituționale, ci sînt motive ce țin strict de viața lui personală și privată”, a declarat Rodica Secrieru.  

Secretarul CCM a adăugat că nu are nicio legătură cu inadmisibilitatea sesizării prin care s-a cerut verificarea constituţionalităţii legii privind introducerea sistemului electoral mixt.

Potrivit aceleași surse, președintele Panțîru, fiind pe picior de plecare, a dat instrucțiuni pe interiorul Curții Constituționale să fie terminate redactările în toate dosarele.

Cît despre zvonurile că Panțîru și-ar fi dat demisia din cauza că nu ar fi venit cu o decizie publică de inadmisibilitate a sesizării PL asupra votului privind introducerea sistemului electoral mixt, Secrieru spune că acestea au fost umflate de un partid politic și că nu au la bază niciun temei obiectiv. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load