Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Urechean: Demisia mea a fost condiționată de Ghimpu (VIDEO)

3 feb. 2018,, 10:00   Politică
13368 7

Se mîndrește cu faptul că se numără printre cei mai longevivi primari ai capitalei, regretă că nu și-a finalizat mandatul la Primărie și condamnă modul în care se face astăzi politică în Moldova.

Vorbim despre Serafim Urechean, primar general al capitalei între anii 1994 și 2005, fost lider al Alianței „Moldova Noastră” și fost președinte al Curții de Conturi în anii 2011-2016. Dintre toate funcțiile deținute, Urechean spune că cea mai mare satisfacție i-a adus fotoliul de primar.

„Sigur că cel mai confortabil îmi era în calitate de președinte al Federației Sindicatelor Independente, dar cel mai fructuos domeniu au fost cei 11 ani în care am activat în calitate de primar general. În cei 560 de ani ai Chișinăului, au fost doi primari longevivi – Carol Schmidt și Serafim Urechean. Ceilalți, deocamdată, nu au depășit acest termen. Cea mai mare satisfacție am avut-o în Chișinău, deoarece sînt un om care dorește rezultate”, ne-a relatat Urechean.

Despre regrete intervievatul spune că are doar unul – faptul că a abandonat postul de primar în 2005, înainte de termen, și că nu a făcut mai multe pentru Chișinău. Regretă și modul în care a fost înlăturat de la șefia Curții de Conturi în 2016, precizînd că demisia sa a survenit în urma unor înțelegeri politice, dar și după ce Curtea a deconspirat unele scheme în sectorul public.

„În acea zi aveam ședință la Curtea de Conturi. Pe la finalul discuțiilor am primit un semnal de la Parlament că Mihai Ghimpu se revoltă foarte tare și chiar a condiționat celelalte fracțiuni care erau membre AIE, cerînd ca Urechean să fie eliberat imediat din funcție, în caz contrar ei pleacă din AIE. Am plecat supărat într-o anumită măsură, din cauza modului în care s-a procedat”, își amintește intervievatul.


În prezent, Serafim Urechean lucrează la o carte autobiografică, prin care promite să surprindă, și țintește chiar producția unui film. „Am un metru și jumătate cubi de casete pe care să le transcriu. Voi încerca să scriu o carte la acest capitol, poate vom turna un film, fiindcă sînt multe lucruri extraordinar de interesante din activitatea mea”, a mărturisit Urechean.

Politica nu este încă un capitol încheiat în viața fostului edil. El nu exclude că va candida alegerile parlamentare din acest an sau la următoarele alegeri pentru funcția de primar general al Chișinăului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?