Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Se înăspresc condițiile de accedere în funcții publice

13 feb. 2018,, 13:10   Politică
3161 4

Candidații la funcții publice sau de conducere în stat vor fi obligați să prezinte certificate de integritate, potrivit unui proiect de lege elaborat de PD, informează Noi.md.

Certificatul de integritate va fi emis de Autoritatea Națională de Integritate în termen de maximum 15 zile, la solicitarea unei instituții publice sau a unui candidat care aspiră la o funcție publică. Documentul va conține informații cu privire la averile și proprietățile confiscate, informații privind incompatibilitățile constatate, cu privire la conflictele de interese, limitări și restricții de a ocupa anumite funcții. Toate aceste informații vor fi incluse în certificatul de integritate doar dacă vor fi probate printr-un act de constatare rămas definitiv și executoriu.

Unul dintre autorii acestui proiect, deputatul Sergiu Sîrbu, a declarat că prin noile prevederi se urmărește scopul de a elimina orice suspiciuni legate de integritatea viitorilor candidați la funcțiile publice.

„Nu este o restricție sau un impediment de a candida, este doar un certificat obișnuit ca și declarația de avere. Niciun organ nu va putea să refuze eliberarea acestui document. Proiectul a fost recent înregistrat și este o continuare a implementării angajamentelor în lupta anticorupție”, a precizat Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?