Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În 2018, Moldova va fi vizitată de mai mulți șefi de stat

2 feb. 2018,, 09:31   Politică
3726 1

În anul 2018, Republica Moldova va fi vizitată de mai mulți șefi de stat. Primul care va sosi în țară anul curent va fi președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, care și-a programat vizita pentru luna aprilie.

Anunțul a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Șeful statului a menționat că, preventiv, pentru mai-iunie este planificată vizita președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Igor Dodon a anunțat că împreună cu președintele turc va fi inaugurată clădirea renovată a președinției.

De asemenea, șeful statului a declarat că așteaptă confirmare la invitația lansată către președintele Ungariei, Janos Ader, care ar putea vizita Republica Moldova imediat după alegerile parlamentare care vor avea loc pe 8 aprilie în Ungaria.

În premieră, în Republica Moldova ar putea să vină și președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu care Igor Dodon susține că este în discuții.

În ceea ce privește plecările peste hotare, șeful statului a menționat că are invitații să meargă anul curent atît în state europene, cît și în țări din Comunitatea Statelor Independente, precum și în Statele Unite ale Americii și va da curs acestor invitații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?