Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernarea va continua să lupte pentru bunăstarea cetăţenilor

9 feb. 2018,, 08:41   Politică
4611 25

Guvernarea va continua şi în acest an să lupte, în mod prioritar, cu corupţia, să reformeze justiţia, dar şi Codul Educaţiei.

La fel, vor fi definitivate o serie de proiecte din domeniul social. Totul pentru bunăstarea cetăţenilor. Declaraţia a fost făcută de şeful Legislativului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii Fabrika.

"Transformările pe care le dorim în societate e de fapt să prelungim unele acţiuni deja întreprinse anul trecut. Dar pe lîngă ele mai sînt unele elemente noi ce ţine de domeniul social. Vrem să ducem pînă la capăt tot ce înseamnă prima casă, tichetele de masă, pensiile, majorările de salarii, serviciile în beneficiul populaţiei", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

În cadrul emisiuni, Andrian Candu a vorbit şi despre relaţiile din ultima perioadă dintre Chişinău şi Moscova, dar şi încercările de a stabili un echilibru.

"Nu vrem decît respect reciproc. O cooperare pragmatică, o înţelegerea faptului că Republica Moldova nu este un stat sclav sau vasalul cuiva. Au fost tentative de a normaliza situaţia de a arăta deschidere, înţelegere de a negocia. Da la o mînă întinsă nu ştiu cum primeam o palmă, la altă mînă întinsă primeam altă palmă. Şi atunci am zis ajunge", a menţionat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Speakerul a vorbit şi despre măsurile dure pe care le-a aplicat Rusia în privinţa ţării noastre.

"Guvernul Federaţiei Ruse la 1 septembrie 2014 a impus embargo economic Republicii Moldova care exporta pe 65 la sută din toate mărfurile sale în Federaţia Rusă care are peste 300 de mii de cetăţeni care lucrează în Federaţia Rusă, în condiţiile în care noi avem acord de liber schimb cu Federaţia Rusă şi ambele sînt membri a comisiei mondiale a comerţului. Încălcînd toate principiile de parteneriat strategic, de bune relaţii comerciale, toate normele de comerţ liber", a spus Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?